Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení, utopená okna

Od: lukym* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, budeme zateplovat, už teď máme šířku ostění 17 cm, budeme dávat 15 EPS. Bohužel už je smlouva podepsaná a mám tak trochu strach, že okna budou utopená. Má někdo zkušenosti s takto utopenými okny?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, zkušenost mám pouze "estetickou" při obhlížení zateplených domů. Není to jev zvláštní a utopená okna jsou častá. U velkých oken se to snese a u malých je to dost nehezké. Snad volit správnou barvu fasády a opticky okna vytáhnout. Ta firma by to mohla vědět, jak to udělat. Zdravím!

hodnocení

0x

V podstate ste si uz odpovedali.Slnecne svetlo bude do miestosti vstupovat len vo velmi uzkom spektre a uhle.A to uz nehovorim o solarnych ziskoch ktore budu podpriemerne..

hodnocení

0x

ano okna budou utopena , a bude z nich videt jen do stran , ale zvyknete si a lepsi teplo , nez vyhled z okna

hodnocení

0x

I my jsme zateplovali, jsme před fází dobarvení. Firma nám dodala druhé parapety, budeme barvit i okolo oken a částečně se to zakryje.

lukym*
hodnocení

Jak velkou máte šířku ostění?

hodnocení

0x

Luky, vůbec bych si nedovolil sdělit bez podrobnosti o Vaší stavbě toto: "V podstate ste si uz odpovedali.Slnecne svetlo bude do miestosti vstupovat len vo velmi uzkom spektre a uhle.A to uz nehovorim o solarnych ziskoch ktore budu podpriemerne..", páč nevím polohu Vašeho domu.

Ale abych doložil co mám já, okna utopené jen 22cm. To je o 10 méně nežli vy. Jak ale píš kolega :Honza 490, budelepší okna zapuštěná, ale dobře zateplené. Úhel osvitu lze vylepšit oříznutím EPS ve špaletě okna. Chtěl jsme přiložit obrátek jak se zařezává polyš, ale nejde načíst tato stránka.

Špaleta oken se rozvírá..

doplněno 15.04.14 14:10:

Pak je tu jedna možnost, předělat okna na hranu zdi. Práce tak na půl až hodinku za kus.

rv*
hodnocení

0x

Z hlediska tepelných ztrát má být okno v izolaci, popřípadě na hraně mezi zdí a izolací. Pak není utopené.

moula*
hodnocení

0x

Nemějte z toho žádné obavy, vámi uváděné cm po zateplení jsou běžné. Nechte si udělat ostění bílé. Těm, kteří mají estetické obavy říkají životem zkušení, že VŠECHNO SE OKOUKÁ ! Takže v pohodě ! Ranní, západní a zimní slunce je nízko a letní aspoň nebude přehřívat, Není co řešit !

asd*
hodnocení

0x

Ideální je okna posunout na vnější kraj zdi. Pak budou utopená jen o těch 15 cm izolace = zvenku to nebude vypadat jako střílna, uvnitř bude široký parapet. Je to nejlepší řešení i kvůli tepelným mostům.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]