Nejste přihlášen/a.
Chceli by sme viesť rozvody elektro v soklových lištách TEHALIT je to systém napr. so zásuvkami. K stropných svietidlám nechcem lišty ako by sa dalo vyhnúť v tomto prípade drážkovaniu. Prosím mohol by mi niekto poradiť?
Čítala som v niektorej internetovej
o plochých vodičoch
a tiež o vytrhaní pôvodných rozvodov
ďakujem
Dobrý den,
ploché kabely (odborně se označují CYKYLo), viz třeba: shop.sonepar.cz/...
použít můžete, ale tak či tak se nevyhnete drážkování zdi, jen drážka budes tačit menší, než při použití klasických kulatých kabelů. Pokud máte na panelu omítku, stačí omítku proškrábnout širokým šroubovákem.
Protože stropy jsou montovány z dutých stropních panelů,lze přivést kabel doprostřed stropu právě tou dutinou.Po stěnách pak lze využít mezery mezi panely,případně vydrážkovat.Zásuvky se vedou podlahou,pak krátkou lištou 40 cm nad podlahu.Původní kabeláž se ve stěnách nechává.
JABRAKA
Ďakujem za rady. Neviem či som dobre pochopila - zásuvky CYKY 3x2,5 by bolo možné viesť v podlahe.Medzi parketami a stenou je 2 cm dilatačná medzera. Potrebujem revíznu správu - nebudem mať problém? Tie lišty tehalit sa mi páčia ale na dubové parkety je to núdzové riešenie - sú vo farbe bielej alebo čiernej. Čo sa týka technickej kvality sú najlepšie.
Verím že spoj stenových panelov najdem mám výkres statiky. Taktiež pri rekonštr. bytov jadra som asi ten spoj videla. Dutinu v stropnom paneli sa nám snáď podarí násť. Ďakujem za vašu odpoveď.
Zdravím
Všechno co jde po elektroměrovou desku patří energetice. Všechno co je za elektroměrovou deskou patří majiteli. Nikdo vám nikdy nebude ve vašem objektu kontrolovat jak máte co zapojené. Ale pokuste se, aby jste neohrozila sama sebe a svůj majetek. Ploché vodiče, to je CYKYLO stejně musíte dát do lišty nebo pod omítku. Akorát ten kabel není kulatej, ale placatej. Vždycky je nejlepší kabely zasekat, ale ne vždy je to možné. Pokud nechcete mít lišty, drážkování se nevyhnete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.