Nejste přihlášen/a.
Zatepluji RD svépomocí nalepení izolantu a ukotvení není problém,finální vrstvu bude dělat specializovaná firma,stojím ted před problémem armování protože vše provádím sám max.s jedním pomocníkem chtěl jsem stěnu o rozměrech 10x6 m šxv rozdělit na dvě poloviny od shora a armování provádět po častech co myslíte nebude to na závadu když bude perlinka napojovaná (samozřejmě s dosatečným přesahem)a když stěnu neudělám najednou za celý den pro mě to je rpostě technicky nemožné.
dík za názory
Jabrako, promiň, opět špatná rada. Nemůže lepidlo tlačit přes perlinku, MUSÍ lepidlo, pak pelinku a pak lepidlo. Podle tvého návrhu by pod perlinkou nebylo lepidlo!
Přesahy jsou minimálně 10 cm, proto je na perlince proužek. Okolo oken je to další vrstva.
Takoto to dělají chybně mnozí a pak to svádějí na nekvalitní polystyren a další hlouposti!
Stačí si přečíst detaily zateplení a a návody na mnoha stránkách internetu.
Proč kotvíte hmoždikami, to máte tak vysoký barák?
Milane.
Dělali jsme tak barák zvenčí i uvnitř.A jde to docela dobře.Tou síťkou lepidlo proteče docela ochotně.Pokud by se nanášelo pod perlinku,hned zatuhne a je to stejné jako bez toho.Ale nesmí být moc husté.No ať to kolega zkusí,vždyť je to hned vidět,zdali dobře lepí.Kdyby se mu to nezdálo,může postup změnit.
JABRAKA
všechny návody to ale zakazují. Klidně to tak dělej dál. Jak dosílíš, aby pod perlinkou bylo 2-3mm lepidla?
ale je to o tom, čemu kdo věříme.
"Pokud by se nanášelo pod perlinku,hned zatuhne" to je ale opravdu už hloupost, Jardo, nevěřím že to píšeš ty osobně. Co living!
tak chlapi koukám že si tady polemizujete ale rada žádná ,já se ptal jestli je možné velkou plochu rozdělit třeba že nebudu dávat perlinku v jednom kuse tzn 6 m od shora dolu protože jak jistě víte lepidlo schne rychle a obzvlást na slunci ale rozdělím na 2 díly,ten způsob jak navrhoval jabraka kdyby se opravdu dostalo dostatek lepidla pod perlinku by byl dobrý, ale to se na mě nezlob tohle nepude je opravdu rozdíl tlačit přes perlinku nebo přímo na poliš a pak do lepidla perlinku a když tam opravdu lepidlo není může být problém ,pro pana cukráře proč kotvím přestože vím že by se tuším do výšky 8 m nemuselo já kotvím možná bych uštřil na celém baráku 6 tis.za hmoždinky ale já to dělám pro sebe a možná i pro děti až to budu dělat na kšeft ,ak to bude možná jinak.
Položit perlinku na tuto stěnu je záležitost jednoduchá.Nastříhej si díly,které budeš lepit vcelku a pak je přelož přes sebe 5 cm.Nahoře přichytneš a lepidlo širokým nerez hladítkem vtlačuješ do perlinky dlouhými tahy,není potřeba silná vrstva.Ta plocha,když máš pomocníka na míchání lepidla,musí být za odpoledne hotová.
JABRAKA
dík za názor,ale myslím že by to mělo být trochu obráceně nejdřív lepidlo na zed a do ní vtlačit perlinku,s tou vrstvou to také není tak jednoduché tam je dokonce předepsaná minimální tlouštka a když zvolím tvůj způsob lepidla moc pod perlinkou nebude já jsem už tuhle práci dělal ale ne tak velké plochy.
My jsme dělali celý barák.Jen nahoře uděláš pruh lepidla a do něj vtlačíš perlinku.Hladítkem to lepidlo protlačíš,není třeba to podkládat lepidlem.Důležité je,aby perlinka držela po celé ploše a nebyly pod ní bubliny.Lepidlo nedělej moc husté.Dvoumetrový pruh trvá přilepit tak do 10 minut.Pak je to potřeba nechat aspoň 3 dny lepidlo zatvrdnout.
JABR
Presne dak jak rika milancukrar, prve lepidlo a do nej teprve perlinku.
Pred nejakym casem jsem videl v televizi nejaky porad a tam nazorne ukazovali co se stane kdyz se to deal opacne.
Utrhli ze steny kus opacne nalepene perlinky a na stene bylo videt, ze lepidlo bylo jen v prostredku jednotlivych ctverecku perlinky,
Strhnout ze steny to slo paradne oproti perlince spravne nalepene.
Proste kdyz se to udela opacne, lepidlo drzi na polovicni plose.
Takto to delaji vetsinou zednici, kteri jsou placeni od metru, hura do toho a rychle od toho...nez to opada.
Nevím jestli jsem to pochopil dobře, ale jde asi o technologickou spáru v čemž problém není. Natáhnot a lepidlo a vmáčknout do něj prlinku s tím že se nechá 80-100mm přesahpod kterým nesmí být lepidlo a pak se dá další den pokračovat dál. Pod přesahem perlinky nesmí být lepidlo. Technologickou spáru, tedy ten okraj na který se budete napojovat je vhodné trošku víc přimáčknout, aby se netvořil hrbol, až budete navazovat s další částí... kdyby to nebylo jasné jak to myslím, tak to namaluju a pokud jsem nespprávně pochopil otázku tak se omlouvám za spam..
Já vím,že v technologii je doporučeno nejprve nanést lepidlo a do něj vtlačovat perlinku,ale pokud člověka tlačí čas,pomůže si,jak může.A pokud to dělá sám,je to ještě složitější.
Pokud se rozhodneš,že spěchat nebudeš,rozděl plochu na úseky.Nastřihej kusy perlinky a vtlač do lepidla.Okraje zatlač víc.aby ti vznikl nižší okraj a do něj pak položíš přesah dalšího dílu.I když se doporučuje přesah 10 cm,nemusíš to samozřejmě měřit na mm .
Ani případné nerovnosti nemusíš příliš vyhlazovat,srovná to vrchní omítka.
Klidně se do toho pusť,my všichni ti přejem úspěch.Myslím,že do toho za chvíli pronikneš a dílo se povede.Vždyť je to jednoduché.
JABRAKA
rovinnost lepidla se musí stanovit podle finální omítky. Na jemnou omítku malá nerovnost, na hrubou může být více křivotin, jinak fasáda bude flekatá, páč na slunci bude vidět nestejná tlouška omítky. Hlavně probarvená, to je prevít!
tak to můžu potvrdit. Každá nerovnost se pak projeví. Největší prevít je boční sluníčko, to je pak vidět i muší lejno.
děkuji za souhlas Jiří, pak se investor diví proč to divně vypadá a zhotovitel má připraveno tisíce možných i nemožných důvodů na výmluvy.
"...co by jste chtěl za ty prachy?"
tak přátelé když už vedeme tuhle akademickou diskusi dnes ráno sem na to vlítnul a polovina je hotová jinak samozřejmě nejdřív lepidlo do ní perlinku, jabrako jen pro info zkusil sem tvůj způsob a když potom hned začerstva perlinku strhneš není pod ní nic natož aspon 1 mm je prostě cistě bílá a to jsem zkoušel co nejřidší lepidlo ale neboj netvrdím že by to ze zdi upadlo ,ale doma bych si to neudělal ,já nakonec zvolil způsob pásy od shora až dolů protože když chytnete počasí jako dnes 6 stupnů bez slunka je dost času udělat celý pruh až to zaschne trochu přebrousím případné vetší nerovnosti vyrovnám a navrh ještě jednu stěrku řídkou dobře utáhnout a je to super, jak sem říkal dělal sem už menší stěny ale z velké sem měl strach,dík za rady a třeba to pomůže i někomu jinému.
milane a k těm výmluvám mě když "odborníci"udělali střechu a já je upzornil na to že nesedí tašky v zámkách tak sem zaslechl jak jeden druhému říká"To je chyba že má lešení zespodu by to neviděl " no nezabili byste je?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.