Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba za komunalní odpad

Od: neta odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,prosím Vás,neví nekdo,jak je to s platbou za odpad,pokud máte trvalý pobyt v místě ,kde nebydlíte,a platite za něj v mistě ,kde bydlíte,ale nemáte trvalý pobyt z důvodu nesouhlasu majitele domu.Jsem důchodce,a z mého důchodu nemám na zaplácení 2X,nechápu,proč bych měl platit za odpad,pokud nebydlím v místě trválého bydlíště a nevytvářím tam žadný odpad?

Děkují za Vaší odpovědi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jmhad*
hodnocení

2x

Vše řeší příslušná obecně závazná vyhláška příslušné obce a jedině s obcí se lze dohodnout. A pokud tyhle vyhlášky výjimky nepřipouští,pak budete platit 2 x.Nikde jinde se nedovoláte,pokud Vás vůbec někdo vyslyší.U nás moudří tupci v zastupitelstvu vůbec nepřípustí možnost,že člověk je několik měsíců a i celý rok za prací mimo své bydliště,ani jednou se tam neobjeví,ale platit musí. A pak člověk od jiných moudrých čte radu,že člověk musí jít za prací.

hodnocení

2x

neta, musíte na obci kde nechcete platit, zjistit, jakou máte vyhlášku v té obci a zdali mají úlevy.

Ale já bych se s dovolením zeptal, máte nájemní smlouvu? S tou Vám udělají trvalý pobyt. Bude to jednodušší..

hodnocení

0x

Když jsem to měla stejně a zajímala se o to u nás ná úřadě, tak mi bylo řečeno, že mám platit tam, kde fyzicky vytvářím odpad. Řekli mi, že pro úřad, kde mám trvalé bydliště a nebydlím tam, mi vystaví doklad, že platím tam, kde teď fyzicky bydlím. Na Vašem místě se spojím s oběma úřady - tam, kde mám trvalé bydliště i tam, kde teď bydlím a udělám v tom pořádek.
Zdroj: poradte.cz/... - už jsem to tu sem psala..

doplněno 14.04.14 18:08: Tak to je zvláštní. A na ten úřad kde máte trvalé bydliště, kam jste posílal ten doklad o zaplacení, jste volal nebo psal, zda ho obdrželi? Odůvodnili Vám to nějak?
U nás v domě bydlí několik lidí s nepřihlášeným pobytem a všude na úřadech, kde mají trvalý pobyt, jim to prošlo..
doplněno 14.04.14 18:33: Přečtěte si vyhlášku, dle které se poplatky vybírají v obou obcích. Pár jsem jich prošla a většina vyhlášek různých obcí jmenuje výjimky, které odpad v místě trvalého bydliště platit nemusí, tj mimo jiné i člověk, který bydlí a vytváří odpad jinde. Chtějí to doložit dokladem o zaplacení plus o odpuštění zažádat na formuláři.
Podívejte se tedy konkrétně na Vaši obec/obce a jejich vyhlášku. Mel byste velkou smůlu, kdyby to u Vás tímto způsobem neuznávali... :(
neta
hodnocení

Děkují za reakci na můj dotaz,psal jsem jen proto,že zaplatil jsem na rok 2014 vývoz odpadu v místě bydlení,ale v místě trválého bydliště požadáli po mně také poplátek za odvoz odpadu,pritom jsem obecnému úřadu poslal potvrzení o zaplacení,nebylo to nic platný a zaplatil jsem jím také,a to mi nejde do rozumu.

buss
hodnocení

0x

Chápat není třeba, je na to zákon, pak má obec určitě vyhlášku. Budete se muset domluvit, platit tam, kde skutečně bydlíte a jinde to prokázat.

neta
hodnocení

Dobrý den všem Vám,kdo mi s odpovědi pomohl a nebyl lhostejný k problémům,které neřeši náš stát ve prospěch svích občanů.Tím,že zákon dovoluje každé obci jednat tak nebo jinák podle vlastní vyhody ,dovoluje také své občany obírat o peníze,kterých je v naších kapsách nedostatek.Mrzí mi to,protože snažím se zákony přesně dodržovat a žít i z malého důchodu bez dluhů.Děkují moc a přejí Vám krásné prožítí Velikonočních svátků.

P.S.:podle Vaších rad,napišu na obec žadost o odpuštění poplatků do budoucná,pokud tam nebydlím a neprodukují žadný odpad.Uvidím,jak na to budou reagovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]