Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řezání obkladových cihliček

Od: york* odpovědí: 7 změna:

Budu z venku na do mu lepit malý sokl a chci si koupit ty umělé obkladové cihličky cca 20 x 8 cm. Než se do toho pustím potřebuji znát jak se dělí, zkracujují atd. dík

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

0x

já je řezal flexou. Buď zatajit dech nebo si dát něco na pusu a jde to. Neřezat blízko auta, jinak je počítat s výdajem za myčku. Na plastové jsem měl normální nůžky.

york*
hodnocení

Nezlob se, ale to je to nejprimitivnější, co mne taky napadlo, ale toto až v největší nouzi. Chce to nějak zlomit šikovně přes hranu ,ale blbý je to, že ryhu tvrdou jehlou udělám jen z tý hladký strany ( z druhé pochopitelně nejde, není hladká) a to by asi křuplo- nevím. Proto v tomto směru očekávám nějaký lepší fígl.

jabraka*
hodnocení

0x

Nu a co zkusit normální řezačku na dlažbu?

JABR

york*
hodnocení

Jedná se o 6m čtv. a kupovat nějaké profi nářadí se nevyplatí.

alf*

no právě. Flexu má (téměř) každý doma. Já obkládal asi 4 m2 a kvůli zakráceni 20 cihliček nedám 500 za řezačku.

technikjirik*
hodnocení

0x

laciné - dvakrát placené. na "kamenický roh" se hodí stolní uhlová pila a nemusíte zrovna kupovat. Půjčoven nářadí je dost a na den to nebude nějak závratná suma. a pokud chcete jen přeložené nebo lícované rohy tak na malý "kousek" fakt stačí flexa...

rickr
hodnocení

0x

Já řežu obklady takřka výhradně flexou, chce to jen diamantový kotouč. Prodává se hladký, nebo zubatý - ten je lepší na silnější materiál i typu zámková dlažba. Výhodou je, že se dá řezat i určité zaoblení - třeba když jsem obkládal oválný bazén.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak řezat dlažbu
Otázky na téma jak řezat obklady

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]