Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit topení v pračce Zanussi FLS 414CN

Od: vladimir* odpovědí: 6 změna:

jak opravit topení v pračce Zanussi FLS 414CN

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Topné těleso v pračce se opracit nedá. Jedinou možností je výměna topného tělesa za nové.

Problém ale bývá s vymontováním starého topného tělesa (které je zarostlé vodním kamenem).

hodnocení

1x

Pokud je opravdu vadné topení (zjistíte proměřením, závada může být i jinde), tak jedině vyměnit topné těleso. Opravit nejde.

buss
hodnocení

1x

Dostanete se k tělesu, zapnete pračku na topení a měříte zda jde vůbec na něj napětí. Pokud jde a nehřeje, vyměňte. Pokud nejde U, hledejte proč.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, a víte přesně proč to nefunguje? Troufáte si na opravu? Já bych volil servisního technika a nechal bych to na něm. Zdravím!

doplněno 14.04.14 09:03:

Jak je již uvedeno - "necháte na tom ruce". Je to "blbá" práce, o něco se zraníte a budete jen naštvaný. A potom třeba zjistíte, že je závada i někde jinde.

vladimir*
hodnocení

potřebuji se dostat k topnému tělísku a termostatu, který si případně vyměni .

vosikac*
hodnocení

0x

Pokud jste si jistý závadou na topném tělese, demontujte ho, vemte sebou po prodejnách či serviseh či prhledejte podle tipu na internetu a kupte nové.

Dělal jsem toto na vrchem plněné pračce Whirpool a pokud jste jen trochu manuálně zručný, zvládnete to bez problému.Pračku jsme měli skoro 10 let a žádné nánosy vodního kamene nebyly. V ČR je málo kde tak tvrdá voda,pokud jí nemáte ze studny, aby se muselo dát na reklamy se změkčovadly :).Mě vyšlo na cca 800kč a ušetřil jsem min. 1000kč za servisáka ;). Celkme práce na asi 1h ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]