Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak očistit stropy od staré malby

Od: robca* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, poradí mi někdo nějaký fígl jak mám odsranit ze stropů starou malbu? Na sropech byl nalepený ještě polystyren-okrasné tabulky-30x30cca. Ty jsem strhl a teď na stropě zůstaly odlouplé vrstvy nátěru plus i starý nátěr. Dělal jsem to teplou vodou s mýdlem- namočil houbou a to dost a pak to drhl hubkama, drátěnkama, špachtle nanic,akorát se zaryje a stejně to s ní nejde. Mokrý od hlavy až... a 1metr tak hodina práce.

Slyšel jsem i o napařovací žehličce,tak jestli i s ní to zkusit, nevím. Děkuji za rady

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, toto je trochu věda. Já jsem to dělal vždy nerad, protože je to "blbá" práce.

Ale, používal jsem štětku a studenou vodu (někdo přidává snad sodu). Chce to pořádně promočit a počkat. Když je to mokré čerstvě, tak špachtle klouže. Když to přeschne, tak to jde zle a špachtle se zarývá. Takže, chce to dělat ve správnou dobu schnutí, ostrou špachtlí, správným sklonem a dlouhé tahy. A je dobré chránit si oči. Zdravím!

jmhad*
hodnocení

0x

Jasně,jak říká kolega,stará malba,i se zbytky lepidla, se musí namočit.Pak šikovně škrabat.

robca*
hodnocení

Hmm, tak děkuji,ale moc mi to nepomohlo. Zkusím to teda ještě pořádně namočit i stou sodou a špachtlí škrábat, uvidím.

hodnocení

0x

Jestli to někdy v minulosti někdo natřel třeba latexem, tak máte smůlu. V tom případě je snad nejjednoduší nalepit na celý strop sádrokarton.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]