Nejste přihlášen/a.
dobrý den vážení rádcové, prosím o radu. Začal téct boiler a při podrobném zkoumání jsem zjistil, že to nevypadá na korozi, ale že to teče malinkou, zcela pravidelnou dírkou uprostřed spodního víka, k čemu to tam je?
ta dirka je tam pro odtok vody,když to někde zrezne v plášti pod izolací a voda nemá zkratovat proud na svorkovniti+termostatu. Můj zkušenost říká "vyhodit".Opravit se to nedá
jmhad, nic ve zlém, ale ta dírka co myslíš je ve víku svorkovnice, tohle je už víko nádoby boileru, tak nechápu co tam dělá dírka která je průchozí k vodě, napadá mne jedna věc, že tam asi byla umístěna anoda a po vyreznutí se to stalo průchozí. Ta anoda na mne totiž vypadla. Potřebuju to alespoň na čas zprovoznit, tak to asi zakápnu epoxidem, nebo silikonem.
Ano, máte pravdu, ve středu bojleru byla umístěna anodová tyč. Po jejím spotřebování došlo zřejmě k vyreznutí, proto občas kapala voda. Je ale taky možné, že už byl špatný i plášť, a voda si našla tudy cestu ven.
Možnosti asi jsou - pokud jinde neteče, tak to zakápnout lepidlem - silikonem, mělo by to chvilku vydržet.
Další možnost - bojler vypustit a zkontrolovat. Může se dát nová i jen samotná anodová tyč, ale problém byl u tohoto typu s uchycením, ta anoda tam byla dost zatavena a asi nešla měnit moc samostatně. Dá se vyměnit i samotná ta příruba toho bojleru, tam už by ta anoda měla taky jít. Pokud je špatný už plášť, tak už vyhodit, opravit nemá smysl, bojler je tlaková nádoba.
asi to bude chtít novou přírubu...a namontovat tam novou anodu..s přírubou kupte i nové těsnění na vše so ce bude přemontovávat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.