Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Střešní okno - jak zastínit?

Od: koalice® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, měl byste někdo vlastní zkušenost, jak co nejlépe zastínit střešní okno? Máme staré vnitřní žaluzie, ale moc to proti vedru nefunguje. Už jsou na odpis, tak hledám jiné řešení. Myslela jsem, že by byla vhodná venkovní žaluzie nebo roleta.
Okno je takové vyklápěcí, snad se Vám tady ukáže.
1/ nevím, jaké jsou možnosti, když střešní okno je takhle vyklápěcí
2/ je pro tepelnou izolaci lepší žaluzie nebo roleta?
3/ byla bych ráda, abych mohla při zastínění pootevřít okno
4/ potřebuji, aby to nebylo poruchové, protože to máme na chalupě daleko od bydliště (nechci komplikace s domlouváním na opravách atd.)
Děkuji za dobré nápady :)

doplněno 13.04.14 10:15:

Ještě mě napadlo, jaká barva rolet nebo žaluzií je nejlepší - pořád mi jde hlavně o co největší izolaci.

Střešní okno - jak zastínit?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Píšete o vedru. Zřejmě chcete snížit teplo pronikající přes okno. Pokud bude žaluzie nebo stínění vevnitř, bude absorbovat sluneční paprsky a ohřívat se a odevzdávat teplo dovnitř.

Já osobně mám střešní okno odizolované vícekomůrkovým polyakrylátem, teda Lexanem, instalovaným asi 8 - 10 cm nad sklem okna. Teplo se zachytává zvrchu lexanu, přes jeho komůrky - vzduchové mezery - se už tolik tepla nedostane, a vzduchovou mezerou mezi lexanem a oknem proudí vzduch a také ochlazuje. Zároveň lexan chrání okno před rozbitím kroupami.

Lexan propouští dostatek světla, je ale neprůhledný. Pokud budete potřebovat vidět, můžete okno pootevřít.

doplněno 13.04.14 16:58: Všiml jsem si, že dotaz byl i na vnější roletu. Chtěla jste napsat vlastní zkušenost se stíněním. Popsal jsem moje řešení.
S vnější žaluzií či roletou zkušenosti nemám.
a utěsnění otvorů pro ovládání vnějších prvků stínění by mohlo být problematické. Proto asi dělají jen vnitřní.
hodnocení

Díky za reakci. Asi jste si nevšiml, že jsem psala o venkovní žaluzii nebo roletě.
Ten Lexan je přichycený natrvalo na okně? Slyším o tom poprvé, takže jsem se dívala na obrázky na webu. To, že je to tam asi pořád, mě dost odrazuje. Roleta a žaluzie se v případě, že slunce nesvítí, může vytáhnout nahoru.

hodnocení

0x

Nemám s tím osobní zkušenost, ale z principu by měly fungovat reflexní fólie na okna.

hobby.idnes.cz/...

hodnocení

Děkuji. Je fakt, že jak říkají lidi v diskuzi u článku, který jste mi doporučil, je hloupé, že při použití reflexní fólie Vám sluníčko nezahřeje pokoj na jaře a na podzim, kdy je to žádoucí :(

zvidavajanca*
hodnocení

0x
Vyrobce oken dodava dane systemy. Mam zkusenosti s Velux. Neni to mozna nejlevnejsi, ale je to vymakane.
Na zastineni a izolaci je nejlepsi venkovni markyza.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]