Nejste přihlášen/a.
Výměna oken nepodléhá žádným ohlašovacím povinnostem, pokud nejde o změnu rozměrů. Ale jde o okna s třemi křídly, z nichž jedno je ještě rozdělené - nahoře má malé křídlo na větrání, nikoliv ventilačku, normální malé křídlo na otevření. Myslíte, že je nutné kvůli tomu žádat o povolení, když nová okna se takto už nedělají? Jde o soukr. domek, z 50 let.Má někdo zkušenost?
Dobrý den,
sám jsem takto před X lety výměnu oken na stavební úřad ohlašoval. Jednalo se o změnu členění oken. Přišla mi odpověď, že to můžu provést i bez ohlášení, zřejmě si s tím sami stavební referenti nechtějí přidělávat papírování. Pokud chcete mít jistotu, předem zavolejte na stavební úřad, popište jim situaci, a oni vám řeknou, zda ohlášení vyžadují.
Špatně jsem to formulovala - vím, že se dělají jakákoliv, ale tohle už se nedělá protože se to "nenosí" , lepší jsou ventilačky, tak to bylo myšleno. K tomuhle malinkému okénku se musí pomalu vylézt na židli, aby vůbec ho člověk otevřel, kdo by to chtěl...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.