Nejste přihlášen/a.
děcka co je tohle za matroš na té zemi...starý komunistický anhydrit?: D D..je to červený..je to měkký poměrně...pujde na to nalepit dlažba?...
Ahoj. Nevím přesně, z jakého to je materiálu, ale viděl jsem snad něco podobného jako podklad pro celoplošně lepené liňáky. To, co znám bylo něco jako pilinobeton. Když se ten liňák z toho strhával, vytrhávaly se s tý vrstvy kusy různě silné a velké. A přitom to drželo jako šlak. Víte, jak drží šlak? No přesně jako tohle. To co popisuji, pochází z počátku 60tých let. Jak je to vaše, starý?
Něco podobného jsem našel i po vybourání vrstvy podkladního betonu z pod dlažby. Taky tam byla vrstva toho piliňáku. Jak dlažba praskala, začalo zatékat při mytí do spodních vrstev, dřevo tam obsažené se začalo zduřovat a nadzvedávat a ta dlažba popraskala ještě víc. Pokud jsou v tom nějaké piliny, bylo by lépe to celé odstranit.
Byly to vynikající krytiny.Ale náročné na údržbu.Dnes se to vyrábí pod názvem Marmoleum.Když na to budeš lepit dlažbu,tak jen na místa,kde to jakž-takž drží.Vyrovnávat to není třeba.Vyrovná to lepidlo.
JABRAKA
kluci...ono to drží krásně...je to nějaká (nevím jak hluboká) vrstva tohohle materiálu...na tom jsou zbytky lepidla ,páč na tom bylo přilepeno lino...a my chceme dát dlažbu...ale vykopávat to nechci ..bože..další výdaje..to by mě zabilo asi... akorát ten materiál není savý...kápla jsem vodu a nic..zustala stát...nevsákla se...tož co včil?..díky moc
Hlavně to nevykopávejte, jinak to dopadne jako s tou předchozí mísností. Ikdyž do vánoc času dost
Co nedrží oškrábat špachtlí, zamést, a lepit dlažbu. Nehledejte zbytečně problémy tam kde nejsou.
requied: regčo...nebud ironickej s těma vánocema...: D... já to ani vykopávat nescu...dyt to jsou další strašný výdaje..ach jo...jinqk ..nedrolí se tam nic právě...je to taková jednolitá jakkdyby gumová mastná vrstva...a na ní jsou zbytky lepidla (bylo tam lino)...já si přesto myslím,že na tohle hned dávat lepidlo asi nebude stačit...podle mě možná to bude chtít adhezní mustek na nesavé podklady
"Co nedrží oškrábat špachtlí, zamést..."
Špachtlí to asi nepůjde. Ona to bývá vrstva až 3 cm silná a ten červený nepromokavý povrch je zatraceně tvrdý. Chce to zbíječku. Ale chce to určitě sundat, jinak budou v budoucnosti broblémy.
Nikdo nepíše že to má odstranit celé, jen to co nedrží. Takže to špachtlí půjde bez problémů.
Co nepůjde špachtlí, tak tam může zůstat.
requied : lepidlo na dlažbu na to přijít nesmí...dělá to prej nákou chemic.nežádoucí reakci...viz obrázek dole...radí to trochu zbrousit a na to epox.nátěr...dvě vrstvy
mám to také v bytě, konkrétně předsin, wc, koupelna a kuchyn, Hledal jsem na internetu jak se to jmenuje, měl by to byt snad ten xylolit, chtěl jsem puvodně na to dát dlažbu ale při sundavaní staré to šlo jak po masle - šroubovakem a minumum lepidla zustalo na xylolitu.
Nakonec dlažbu jsem dal jen v koupelně a wc což jsou plochy kolem 1m2. Davat dlažbu do předsíně a kuchyně jsem si netroufnul nevím jak dlouho by to vydrželo takže tam pujde pvc nebo lino apod.
Postup pokladky: odmastil, natřel hloubkovou penetraci, adhezní mustek , nivelačka, lepidlo a dlažba.
Vysledek zatím dobrý, i ta nivelace vyschla bez problému. Každopadně doporučuji hlavně to natřít anhezním můstkem.
Petan86: Píšeš penetraci a ještě adhézní mustek?...tu penetraci nechat zaschnout? nebo můstek natřít na ještě vlhkou penetraci?...
Zdravím,
pokud je to xylolit, tak před dalšími úpravami na vrch pozor - povrch může být napuštěn nějakými vosky nebo oleji (info, co je xylolit zde devasro.cz/... ).
Jedna diskuse o xylolitu a vrstvě na něj je také zde dumachalupa.cz/... - doporučil bych pročíst.
Ještě k přečtení tohle obkladowiki.cz/...
Je to "xilolit". Nalévaná dřevitá hmota s hořčíkovým (to nevím jistě) cementem. Velmi dobrá podlahová hmota v suchém prostředí a tam, kde má možnost větrat, teady nikoli pod linem (například i pod nábytkem může bobtnatá a dělat boule a trhliny).
doplněno 13.04.14 09:04:sákryš... Kdybych si to přečet až do konce, mohl jsem si tenhle příspěvek ušetřit...
Z vlastní zkušenosti doporučuju odstranit. Někdy to jde snadno, někdy částečně i s podkladem. Pokud je xilolit odfouklý od podkladu, na pohled to nepoznáte a v budoucnu budete mít problémy. Pokud se vám do spodní vrstvy xilolitu dostane vlhko, které se nebude mít kudy odpařovat (a to se spolehlivě stane) budete celou podlahu předělávat.
Hudzi..mě normálně už odvezou D..ale vidíš to sám...jeden ti napíše že to řešíš zbytečně,a další,že se s tím nesnese lepidlo na dlažbu a udělá to nákou chemickou reakci..: D...a zase to budu muset bejt JÁ kdo bude muset pátrat po informacích,páč se mi zdá ,že mnozí dělníci neví nic: D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.