Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
chtěl bych se zeptat na jednu věc a to ohledně praní
Dneska jsem pral světlé prádlo s předpírkou dal jsem tam klasicky prací prášek, ale chtěl jsem prát tmavé prádlo na odložený start přes noc a také s předpírkou. No ale tady je kámen úrazu a to že tmavé prádlo peru v gelu na tmavé prádlo ale gel s přepírkou jaksi nejde dohromady. Sice v násypce mám tu klapku na tekutý prací prostředek, ale z toho by to přes noc vyteklo si myslím teda. A proto se chci zeptat jestli někdo neví jak na to nebo jestli existuje prací prášek na tmavé/černé prádlo?
Pračka i prací prostředky jsou tak dobré, že není třeba předepírat. Je to naprosto zbytečné. Tmavé věci a ponožky obraťte naruby, nenachytají na sebe tolik vlákének a nitek a světlého šurvajzu. A jen vyperte. S předpírkou snad jen oblečení z dílny. Normální, běžné oblečení nikdy není tak špinavé, aby to pračka na 40´C nevyprala bez předpírky..
Zdravím, hele,na všechny gely a zaručeně "černé" praní se vyprdni, kup "Tesco-prací prášek" (je to složením bývalá Alfa - asi jeden z nejlepších průmyslových pracích prášků) za super cenu a vypereš v tom montérky i svatební šaty, či černé body. Záleží jen na prg a teplotě a s čím to dáš dohromady. Jinak všechny ty prací prostředky, které vyperou uplně do běla nebo do černa - tak jen "přebarvují",známá věc. Navíc ani nevím,jestli se u pračky vyplatí odložený start na NT, moc toho nesežere,pokud ji nemáš upravenou na máchání v teplé vodě,což je super.Ale to vyžaduje separátní zásobník(mini boiler),jinak ji můžeš pustit na "mix" teplé vody z boileru,čím ušetříš nejvíc (boiler se nahřívá v NT), motor nežere téměř nic. Tak bych to asi dál neřešil... Čauky, Max.
Děkuji všem za rady
No oni to jsou právě montérky ze stavby (přestavujeme pár věcí na penzionu) takže jich tech montérek dost a jsou fakt špinavé, a jsou mezi něma aji propocená trička. Peru na odložený start skrze to že večer se mi to už nechce někam věšet a ráno to jenom vytáhnu a pověsím a mám to za hodku suché a nemusím čekat další dvě hodiny než se domotá pračka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.