Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chci pověsit závěsné WC na podomítkový modul a jak to tak oměřuji a koukám na ty kotevní šrouby a otvory v keramice WC, tak zjišťuji, že otvor v keramice WC je o hodně větší (2x?) než průměr šroubů (včetně navlečené ochranné manžety na závitu), čímž pak bude výsledná poloha zavěšení na šroubech o něco výš než střed díry v keramice WC, takže se rozhodí i parametry (míry) pro připojení odpadového vývodu z WC a přívodu vody WC z nádržky podomítkového modulu. Je to podstatný zádrhel nebo ne? Ten posun zavěšení mimo osu je asi něco kolem 5-7 mm. Řešil někdo tento problém? Dá se třeba sehnat nějaká další vložka, která by se do otvoru vložila, by šroub procházel osou otvoru ve WC? Díky.
Také zdravím..podle mne Ti tam chybí vymezovací plastové vložky-návleky na šrouby ,které vymezují právě polohu šroubu vůči tělesu sedáku z keramiky.Ochranná manžeta-trubička na šroubech,kterou zmiňuješ je jen na ochranu závitů na šroubech ,ale není myšlena jako vymezovací pro polohu keram. sedáku.
doplněno 11.04.14 17:40:Jen pro doplnění-ta vymezovací vložka je v podstatě kousek silnostěné plast.trubky (někdy s lemem někdy bez).která má vnější průměr dle otvoru v ker. sedáku a vnitřní otvor dle připevňovacích šroubů a délka je podle síly zadní strany sedáku v místě kudy procházejí šrouby.
doplněno 11.04.14 18:07:Teď mne ještě napadlo..ty vymezovací vložky by měly být v balení spolu se šrouby atd. Pokud tam nebyly,lze je dokoupit (nebo reklamovat a žádat doplnění v prodejně),kde jsi WC kupoval. Jinak např. jsou k mání v OBI nebo ve spec. prodejně,kde tato WC prodávají.V nouzi nějaký kamarád soustružník,co by je vytočil z nějakého silonu-plastu.
jj dík, to mne právě taky napadlo, že tam musí něco takového být, ale k WC nic dalšího dodáno nebylo (a levný ten klozet zrovna nebyl, skoro 6 tis. Kč), ani u modulu pro zavěšení ne. Zkusím napsat dodavateli, zda to nemají a nebo se poptat někde u instalatérských potřeb.
doplněno 11.04.14 18:10:no než něco napíšu, tak jsi doplnil svou odpověď, takže zkusím něco z toho, co jsi poradil, dík
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.