Nejste přihlášen/a.
Dobry den, mam miniproblem, zadala jsem instalaterovi praci, instalace umyvadla. Vy kdo znate panelakovy byt 1+1, tak vite, ze WC je v malych bytech oddeleno prickou z umakartu od mini vany. Tu jsme dala pryc, nechala si udelat jen sprchovy kout, tudiz vznikla mezera mezi koutem a prickou cca 60-70cm. Chtela jsem dat umyvadlo tak, aby bylo prichyceno k pevne zdi (zady ke kuchyni, kde z druhe strany je linka), ale on mi ho soupnul a namontoval k te mini umakartove Tvrdi mi, ze by musel provrtat diry smerem k lince...OK, to jsem chtela, ale udajne to nejde, protoze by byly videt z druhe strany (kuch, linka) srouby. Tak a ted , jde nejak vymyslet system, aby mohlo byt umyvadlo tak, jak chci a pritom "zamaskovat" ty srouby aby netrcely v kuchyni z linky? Napadlo me ty dlouhe srouby proste uriznout, nebo dat umyvadlo nejakou konstrukci a uchytit ke zdi kratsimi srouby...nebo nevim... Tak , jak je umyvadlo ted, se musim postavit zady k sprse, ani se clovek neohne k cisteni zubu, pac narazi zadkem do skla..
Zdravím. Ano instalatér vám ho šoupnul opravdu špatně. Předpokládám , že nemáte žádné velké umyvydlo , ale max. 50 . Šrouby na umyvadlo se dávají asi 81-85 cm vysoko . Linku máte asi kolem 90 cm to znamená , že šrouby budou schované pod linkou a nebudou vidět. Šrouby se používají originál na bytové jádra a u vás by ani nebyl problém dát tam kus pásoviny , aby pojistil vytržení šroubu. Doufám , že máte umyvadlo s dírou , jelikož u vás musí být v tomto případě stojánková baterie. Odpad se dá odbočit od dřezu a voda natáhnout spodem pod kuch. linkou do šachty . Není problém s kterým si mladý komunista neví rady.
Ještě je jedna možnost -koupit si umyvadlo se skříňkou a keramiku pak přilepit mamutem ke stěně.
Musím , ale podotknout , že těch bytových jader je spousty druhů a váš instalatér mohl mít nějaký vážný problém , proč to řešil tak jak to řešil. Přeji pěkný den.
doplněno 11.04.14 10:06:60ka umyvadlo je zbytečně do takového prostoru hovadské a těžké. Pokud chcete mít trošku odkládací plochy , tak si nechte udělat skříňku se zápustným umyvadlem.
Dobrý den, kdybych si měl vybrat mezi nevhodně umístěným umývadlem, které nemohu dobře používat a šrouby, které jsou (asi) stejně za linkou v kuchyni, tak bych volil "koukající" šrouby. Uříznuté a zamaskované (něčím - musel bych to vidět).
Já bych si to nechal předělat, protože na to budete koukat každý den a budete naštvaná hned po ránu. Zdravím!
doplněno 11.04.14 10:06:Nechci pomlouvat, ale řemeslník to udělá a odejde do svého. A zákazník se na to potom kouká, vadí mu to a každý den. Ten panel to umývadlo unese a na šrouby můžete třeba nalepit víčka z PET láhve (ale, to je jen jako příklad).
Protože dobře znám situaci v panelákových jádrech,mohu říci,že jsou ještě další možnosti.V panelu bytového jádra u kuchyňské linky jsou mezi umakarty latě ze dřeva.V nich by určitě držely normální vruty.
JABRAKA
Aha, dekuji. Ja jiz kontaktovala instalatera, po nedeli slibil , ze prijde. Jako jedinou moznost mi odkyval pridelani umyvadla skrz umakart az do kuchyne, cimz budou koukat srouby. Chtela jsem 60tku umyvadlo, pry ne, ze by se vyvratil , (vytrhl) , tou nosnosti umyvadla umakart. Takze tam nejspis musi zustat ta 50tka. Ovsem to je celkova delka umyvadla, takze myci lavor je mensi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.