Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych si jen ujasnit správný postup při malování válečkem. Někde na videích ukazují, že by se mělo natírat odspodu nahoru v pruzích a přitom mírně překrývat předešlý nátěr. Tady pan Jabraka radí, že by se měly udělat tři pruhy svisle a hned tři pruhy přes ně křížem. Z toho mi vyplývá, že bych maloval jakoby čtverce. Jak postupovat po dalším namočení válečku? Mám začít tam kde jsem skončil nebo o kousek dál a vracet se zpátky tam, kde jsem skončil předchozí nátěr? Maloval jsem pruh v kuchyni (1x4m)m použil jsem takový ten jemný molitanový váleček (máme zeď takovou tu kamínkovou [takže asi strukturovanou]) a po zaschnutí jsou jakoby vidět překryvy těch jednotlivých tahů... Při druhém nátěru asi použiju fasádní váleček. Předem mockrát děkuji za odpovědi.
Podle me davate malo barvy nebo barva moc nekryje, takze je videt rozdil mezi ruznym poctem vrstev barvy. Tak jsou videt tahy, tam kde se vstvy prekryvaji je barva sytejsi. Maloval jsem odshora dolu, "pruhy vedle sebe", ale zalezet jsem si nijak nedaval a podobny efekt jako vy jsem nedostal. Nejsem profik, ale cca pred dvema roky jsem maloval cely dum, nekoli set m^2, cca 140l barvy.
Molitanový váleček není vhodný.Používám zásadně hustý,chlupatý váleček.Barvu nanáším přes mřížku.
JB
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.