Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena za bílou techniku-jak odhadnout?

Od: athenaise* odpovědí: 8 změna:

Zdravím, chtěla bych prodat mičku, pračku a lednici. Vše je staré tak cca 1,5 roku. Je nějaká tabulka, o kolik se sníží cena těchto věcí oproti původní ceně? Díky za radu. A.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Není, měl by k tomu stačit zdravý rozum. Nejdřív můžete cenu nadsadit a pokud nebude zájem, tak jít s cenou dolu.

athenaise*
hodnocení

A třeba vyjádřeno procentuelně? Myslela jsem tak 50%dolů. Paní v podnájmu tyto tenkrát neměla a já jí je tedy půjčila s tím, že si co nejdříve pořídí věci svoje. Jen je to už dva roky a paní nic. Tak jí to nabídnu aby si to když tak odkoupila. Jen neumím odhadnout cenu. Nejsou na to nějaké odpisy? Jako na auto? :(

dusger*

Pokud je to tak, zkus ohadnout životnost zařízení, možná tak 7let a cenu rospočítej na každý rok, je to asi 15%, a to po ní požaduj: Odkup nenabízej ale požaduj, ať si dáte věci do pořádku.

olaf71*
hodnocení

0x

pokud je to ještě v záruce, tak bych to viděl na půlku ceny, než se dá daný model koupit. je to ovšem individuální. zkuste koukat po inzerátech a zjistíte, že co a za kolik lidé prodávají. já to docela sleduji a divím se, co lidé kolikrát za to chtějía inzeráty mají na všech možných inz. serverech a neprodají. já někdy prodávám novou věc za půlku a neprodám

hodnocení

0x

težko říct s ohledem na záruku bych začal na 60-65% a postupně případně slevoval, cena se odvíjí podle stavu a typu. Za rok a půl starou pračku z turecka bych nehodlal zvlášť utrácet. S myčkou je to těžké, ale ta se podle mě hned tak neopotřebí. Lednice může vypadat jako nová po uvedené době. M.

athenaise*
hodnocení

Díky chlapi, určitě to nejsou věci z Turecka, ale taky ne z těch nejdražších. I v tomhle beru zlatou střední cestu. ;)

hodnocení

0x

Dobrým měřítkem pro srovnání je třeba aukro.cz - tam uvidíš, za kterou cenu to prodat lze a a jakou není zájem.

danyb*
hodnocení

0x

Vzhledem k tomu, že tyto věci mají maximálně 8 let životnost, tak bych snížila cenu určitě o 30% i více z ceny dnes na trhu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]