Nejste přihlášen/a.
Zdravím přátelé,
máme rozestavěný hospodáský objekt, který je třeba dokončit, v projektu je jako střešní krytina vlnitý eternit, ten dneska ale neseženu. Tomu odpovídá i navržená skladba krovů. Střeba bude jednoduchá šikmá z jedná strany objektu na druhý se spádem 14° a rozměru 7x15m. Řeším otázku co tedy použít jako krytinu. Klasické tašky jsem tak nějak vyloučil, jednak má střecha malý spád a navíc by musely být použity silnější trámy. Původně jsem chtěl použít plech se vzorem tašek, ale tam je prý problém s kondezací vody. Našel jsem tedy cembrit.cz/... jedná se v podstadě o dnešní podobu eternitu, což by bylo fajn. Ovšem už jsem se nějak nedopídil, jak je to s kvalitou materiálu a s jeho životností, mimo to co udává výrobce. Máte někdo nějaká reference, nebo nějaký jiný nápad co použít jako krytinu?
Děkuji za odpovědi.
pest, pokud provedete krytinu dle technologických listů, nebude problém s kondenzací.
doplněno 09.04.14 18:03:Olafe, onduline je vhodný na králikárnu. je to jen afaltový papír, co nedrží barvu.
doplněno 09.04.14 19:09:Soused na chalupu dával onduline, když jsem mu říkal, že to v práci prodávám a museli jsme to skladovat v hale, před deštěm chráněno, nechtěl věřit. když po 3/4 roce začala olupovat barva, začal reklamací. neuspěl, páč neměl výdrž. Jeho střecha je flekatá jen trošku, páč barva šla dolů.
má cenu oponovat? kdysi jsem ho pokládal na střechu a když jsem tam byl po cca. deseti letech, tak byl ready. dnes je to 18 let, tak se schválně mrknu, jak vypadá, až pojedu kolem.
olafe, každý máme nějakou zkušenost. Já jen sděluji co znám, co jsem viděl a podobně.
roky jsme měli podobné zboží na konsignační sklad, ale moc to zboží nešlo..
cembrit nepoužívat. Na 1/2 střechy máme cembrit a po 4 letech je to papír, na druhé polovině eternit z roku 1942 a dodnes drží. Holt azbest je azbest. Cembrit používá místo azbest. vláken papírové vlákno. Je to v podstatě cementokarton.
Cembrit poskytuje na výrobky 15 letou záruku. Viz např. cembrit.cz/... a Záruční prohlášení. Zkuste se jim ozvat a třeba uspějete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.