Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rez v míse wc

Od: syndynka odpovědí: 4 změna:

V míse wc mám v bocích rez prosím jak ho mám ostranit? Děkuji sochůrková monika

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Někdy stačí kyselina citronová. Nejlépe kyselina fosforečná nebo v drogerii koupit odrezovací prostředek. Ale je dobré použít i nějaký odstraňovač vodního kamene, protože rez se usazuje tam, kde je vodní kámen.

host*
hodnocení

0x

Fixinela nebo podobný prostředek, nechat působit, pak gumové rukavice, ochranné brýle, štětku a mechanicky rozpuštěnou vrstvičku očistit. Opakovat několikrát - záleží na velikosti vrstvičky nánosu. Do keramiky se to obvykle nezažere, bývá to povrchová nečistota z minerálů obsažených ve vodě.

Bezpečnost práce: gumové rukavice a ochrané brýle nejsou pro legraci, protože při pohybu štětkou od pružných štětin odskakují kapičky tekutiny a je lepší mít brýle (třeby i lyžařské nebo proti slunci nebo jakékoliv), aby ani náhodou nekápla do oka. Rukavice jsou dobré i na to, že po práci budete rukama sahat na kliku od dveří, na sebe, na jídlo atd... a i když si dobře umyjete ruce, je lepší je mít při práci chráněné. Přečtěte si návod na obalu čisticího prostředku a dodržujte ho.

zanda*
hodnocení

0x

použijte gel od fy Eurona.Není to škodlivé,ale opravdu strašně účinné i na vodní kámen.WC bude opět jako nové.Pokud byste chtěla vědět víc napíšu.V tom případě mi zanechte kontakt.

flip
hodnocení

0x

Mě se tedy na rez a vodní kámen maximálně osvědčil zbozi.cz/... Buď ta pěna, nebo oranžový :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]