Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lednička více chladí

Od: mirka* odpovědí: 5 změna:

V loňském roce jsme se stěhovali, dostala jsem abnormálně vysokou fakturu za spotřebu elektriky. Všimla jsem si, že lednička, stojící volně v kuchyni, se často zapíná a potraviny i předměty v ní jsou více chladné. Na zadní straně lednice zevnitř stékávaly kapky vody do odtokového kanálku, nyní jsou kapky na této stěně namrzlé. Teplotu jsem neměřila, nemám teploměr. Na jakou závadu to vidíte? Je možné, že se lednička při stěhování porouchala? Bude to termostat? Co radíte?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nejlepší by bylo podívat se na dvě věci. 1. jak máte nastavený termostat. Zda nemáte hodnotu na max.

2. některé lednice mají tlačítko na zamražení potravin, pokud chcete odmrazovat lednici, aby vydržely déle studené mimo lednici. Nepřepla jste tlačítko na mražení?

doplněno 08.04.14 20:34:

Dále mě napadá. Není lednice vedle sporáku, topení, na slunci?

Pokud ani jedno z výše psaného, může být porouchaný termostat.

mirka*
hodnocení

Termostat je nastavený na nejnižší stupeň, lednice stojí na volném prostoru, žádný zdroj tepla není poblíž. Teď ještě není takové teplo, aby lednice musela stále chladit. Teď jsem ji odtáhla od stěny, nevím, zda je to termostat, ale taková "nádržka" s trubičkami úplně dole - byla na dotyk hodně teplá... to je v pořádku?

Fakt si nevím rady, chlapa nemám, aby poradil... mám volat servis? Nejdřív asi zkusím změřit vnitřní teplotu, zda to není jen můj stihomam po žroutovi, který spotřeboval elektriku... díky.

hodnocení

1x

s tímhle mám osobní zkušenost u 2 leté lednice whirpool. Přišel technik s tím, aby ji opravil, protože na zadní stěně kapky namrzaly až po nich začala stékat voda do lednice. Zjištění: úbytek chladícího média, lednice to kompenzuje tím, že více chladí. Místo např obvyklých -20°C v systému namrazí na podstatně nižší teploty. Proto kapky namrzaly jen v jedné části desky. Příčina: trhlina v chladící "desce", lednice stará 2 roky a cca 3 měsíce. Status: na vyhození. *bum*

V tom nejlepším případě úbytek chladícího média.

doplněno 08.04.14 21:28:

pomíjím, že jemná namraženina je v pořádku a v cyklech se sama rozpuští tzv samoodmrazování...

majsterjoe*
hodnocení

1x

Ten úbytek chladícího média můžete vyzkoušet sama. V zadu na chladničce černá mříž která je na celé straně lednice od kompresoru, by měla být stejně teplá po celé ploše té mřížky.

A co napadlo mě jako první, důkladně prohlédněte gumové těsnění u dvířek, jestli všude doléhá!

cuca*
hodnocení

0x

Jak je lednicka stara? Mne kdyz takto zacla namrazet, pak odešel termostat. Ja ji mam bohužel vedle sporáku, jinde neni misto. Naštěstí nevim kolik žere, jiste bych ji pak musela rozmlátit :)

Pokud je treba deset let stara i vic, jako moje, chtelo by to novou.pokud na ní je...

doplněno 08.04.14 21:24:

Ta nadobka s hadičkou, tam stéká ta voda zevnitř lednicky. To teplé, jak na tom nadoba sedi je nejspíš kompresor lednice.

Termostat je uvnitř.aspon u mé, nekde u svetla pod takovym krytem.

doplněno 08.04.14 21:39:

No tak to je des claymane, zanovni lednice a tohle, no pak si neco kupte...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]