Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké vnitřní schody?

Od: jakanas odpovědí: 9 změna:
Nějak se nemůžeme doma dohodnou jaké udělat vnitřní schody do patra. Já jsem pro masivní betonové a obložit něčím co nebude časem vrzat ( dlažba a koberec).
Žena zase chce dřevěné. Ale já prostě vím že tyto schody časem vržou to bych nesnesl.
Další věc je jak se vůbec pohybují ceny takových schodů? Zatím jsem byl pro radu do ukázkové prodejny JAP v Přerově kde jsem by lženské úplně u pr... vrazila mi leták a ceník že mi pošle mailem, neposlala.
Samozřejmě jsem viděl schody ze smrku v obi atd za 20 000kč, ale to si myslím že asi nebude ideální.
Mám místnost vysokou 2,3m a tvar schodů vypadá takto
Betonové schody se dělají jako prefabrikáty? nebo se to nějak zdí? odlévá? Vůbec nějak nemám ponětí.
Byl bych rád kdyby mi někdo napsal i osobní zkušenosti s různými druhy schodů a na co si dávat bacha.
Dík

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jakanas
hodnocení

no nšel jsem toto

železobetonové schodnice:

Rovné ...310 / 180 / 1100 mm...á 500 Kč / ks

Stočené ...260 / 180 / 1000 mm...á 1000 Kč / ks

Hmotnost jednoho schodu cca 50 - 60 kg

Po výstupní čáře je stupnice vždy 260 mm

Výška schodu 180 mm - lze uzpůsobit výšce stavby

Šíře schodiště 950 - 1100 mm

Po obvodu a v místě zrcátka podezdít

Vhodné i pro stavby svépomocí a rekonstrukce

Snadná manipulace i v domech s hotovou střechou

Do exteriéru i interiéru

Vhodné pro veškerý výškový rozdíl (domy vyzděné Ytongem či cihlami)

U rovných schodů je možnost dodání s mezipodestou.

železobetonové schodnice:

Rovné ...310 / 180 / 1100 mm...á 500 Kč / ks

Stočené ...260 / 180 / 1000 mm...á 1000 Kč / ks

Hmotnost jednoho schodu cca 50 - 60 kg

Po výstupní čáře je stupnice vždy 260 mm

Výška schodu 180 mm - lze uzpůsobit výšce stavby

Šíře schodiště 950 - 1100 mm

Po obvodu a v místě zrcátka podezdít

Vhodné i pro stavby svépomocí a rekonstrukce

Snadná manipulace i v domech s hotovou střechou

Do exteriéru i interiéru

Vhodné pro veškerý výškový rozdíl (domy vyzděné Ytongem či cihlami)

U rovných schodů je možnost dodání s mezipodestou.

prefabrikaty.cz/...

má to nějaké nevýhody?

hodnocení

0x

Je asi těžký ti radit něco jinýho, když chceš schody betonový a ty nejvejš obložit dřevem.

Já osobně bych byl pro dřevenný, samonosný. Když se udělají jak mají, nevržou.

Udělat betonový skelet a ten obložit dřevem, cenově to bude někde úplně jinde.

Jinak již u betonování si musíš rozmyslet, jestli to budeš obkládat dřevem, či nikoliv. Protože, když to budeš obkládat dřevem, musí být první schod o sílu dřeva nižší. Pak už budou všechny ostatní stejně vysoký a z toho logicky vyleze poslední stupen vyšší. Po obložení se výšky srovnají.

Ty schody v OBI jsou nějaký samonosný? Nebo jak ta opičárna vypadá? Asi se tam budu muset někdy zase vypravit a řádně si to prohlídnout. Ale obávám se, že tam zase utrpím těžkou duševní újmu.

jakanas
hodnocení

no chcu betonový... já prostě nevím.

líbí se mi něco takového schody-jap.cz/...

Ale nelíbí se mi cena okolo 65 000kč, když betonový schodnice seženu i s obkladem za 12 000kč

jakanas
hodnocení

to co mají v supermarketech je toto aukro.cz/...

Jo, tohle je stejný šupáctví jako třeba nabídka různých supermarketových dveří.

Bez povrchový úpravy, když se má ta úprava udělat opravdu kvalitně, tak všechno rozebrat, přebrousit, nalakovat a opět vše složit. U dveří nastává o to větší průser, že se musejí výplně vyřezat a udělat nový lišty. Nakonec ta povrchová úprava vyjde dráž, než nákup dveří.

U těch schodů by to nemuselo být tak hrozný, ale jak to čtu, je tam jiný a podstatně větší problém. Srdce hasičů by zaplesalo radostí nad sílou samonosných stupnic pouhých 28 mm, to by kolaudací těžko prošlo, když chtějí hasiči sílu 50 mm.

Tak schody to nejsou ošklivý, jen mě u metrový šířky vyšla cena s montáží přes 85.000 Kč. Bez dopravy.

Dej sem odkaz na ty betonový za 12 tisíc. Díky

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím. Pod betonové schodiště by bylo potřeba udělat základ. Potom pořádně vyměřit udělat šalování posvařovat z roxoru kostru a vylít betonem. Řádně pěchovat nejlépe vybrátorem.

Pokud není nachystán základ dá se udělat z jeklu konstrukce a na ni našroubovat dřevěné nášlapy. jeklová konstrukce se dá kotvit do podlahy a stěn a nebo jsem to také dělal tak , že jsem to jednou spustil z železného Ička ve stropě.

A nebo celodřevěné. A u všech variant můžete volit jestli dáte podstupně nebo ne.

Co se týče ceny , tak já mám doma betonový -19 000,- a obložené dřevem a zábradlí 52 000,- Tam je velmi velký cenový rozdíl ve kvalitě dřeva a laku.

jakanas
hodnocení

no líbí se mi ty schodnice co jsem dal odkaz nahoře, ale nevím jak se to spojuje , co se dává pod to... a ty vycházely 7500kč (pouze schodnice)

Jako byl bych ochotný dát tak max 40 000kč ale mám pocit že to je opravdu jen ten polskej základ. Je to hnusný a kvalitu netuším. Proto se mi právě líbí ten beton

hodnocení

0x

Kupoval jsem schody JAP v Hornbachu a byly cca o 20 % levnější, než u výrobce:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]