Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám problém při malování pokojů. Dělám jeden penetrační nátěr a dva normální. Všechny stěny jsou krásně bílé, ovšem v koutech to ani po druhém nátěrz není ono. Jsou jako bych tam vůbec nemaloval. podotýkám, že kouty dělám velkou malířskou štětkou. Nevím, kde je problé,. Podklad, sádrové omítky (je to v novostavbě). Nevíte co dělám blbě?
ještě mě napadlo. Můžu zkusit vzít ty kouty dodatečně pouze válečkem? Nebude to pak mít jiný odstín bělosti? Díky
Dobrý den, problém je možná jen v tom, že kouty schnou pomaleji a tu bílou zatím nevidíte (může tam být i větší stín). Válečkem se do koutů asi nedostanete - já to dělám plochým štětcem. Zdravím!
doplněno 06.04.14 13:18:samurraj - dobře větrejte, nechte to vyschnout a za pár dní Vás bude manželka velebit.
Ahoj. Potvrzuji názor. Taky jsem to loni při malování pozoroval a nakonec to vyřešilo vyschnutí vody z barvy. A je lepší některá místa natírat menší zárohačkou.
Řekl bych,že problém je právě v penetraci.Penetrace má smysl tam,kde je povrch prášivý.V novostavbě je to nesmysl,vyznačuje se právě nestejným vsakováním barvy.Po dokonalém vyschnutí nátěru vše natři válečkem.
JABRAKA
Osobně nikdy nepenetruji ale hned dávám normální barvu,resp správnou hustotu! Profíci nejprve celou stěnu "ořežou"-v koutech vezmou plochým stětcem nebo zárožákem,a pak teprve pplochu štětkou či válečkem! Oboje ve dvou vrstvách!Co jsem se ptal pár kolegů (jsme parta 10 osob-4 zedníci,2 malíři-natěrači,a zbytek rekvalifikovaní co dělají obě řemesla-převládjí zateplovačky!) - penetrují hlavně jen sádrokartony (jak je popsáno řidší barvou)
Já si osobně myslím, že taky ta klasická penetrace je zbytečná. Dřív nic takovýho nebylo a malovalo se Prostě výrobci něco vyrobili a potřebují prodat. Mě taky strašili, že na sádrové omítky musím mít samozřejmě penetraci, jinak to nebude chytat apod. Já jsem to jenom zbrousil ručním brusným papírem a i bez penetrace to normálně chytá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.