Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bílení problém v koutech

Od: samurraj® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den mám problém při malování pokojů. Dělám jeden penetrační nátěr a dva normální. Všechny stěny jsou krásně bílé, ovšem v koutech to ani po druhém nátěrz není ono. Jsou jako bych tam vůbec nemaloval. podotýkám, že kouty dělám velkou malířskou štětkou. Nevím, kde je problé,. Podklad, sádrové omítky (je to v novostavbě). Nevíte co dělám blbě?

doplněno 06.04.14 12:26:

ještě mě napadlo. Můžu zkusit vzít ty kouty dodatečně pouze válečkem? Nebude to pak mít jiný odstín bělosti? Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, problém je možná jen v tom, že kouty schnou pomaleji a tu bílou zatím nevidíte (může tam být i větší stín). Válečkem se do koutů asi nedostanete - já to dělám plochým štětcem. Zdravím!

doplněno 06.04.14 13:18:

samurraj - dobře větrejte, nechte to vyschnout a za pár dní Vás bude manželka velebit.

humbucker*

Ahoj. Potvrzuji názor. Taky jsem to loni při malování pozoroval a nakonec to vyřešilo vyschnutí vody z barvy. A je lepší některá místa natírat menší zárohačkou.

hodnocení

Kéž byste měli pravdu. Mnaželka mě zeštěkala, že jsem to blbě natřel.. Já se opravdu snažil tou štětkou, aby byla barva všude a všechno hezky rozetřené . No dělal jsem to včera, tak možná budete mít s tou vodou v barvě pravdu. Kéž by

hranol*
hodnocení

2x
Já jen doplním.. ty kouty a rohy si štětcem namalujte nejdřív a až pak to domalujte valeckem. Ono to pak dělá jiný vzorek (tahy stetcem jsou malinko videt) a může se i zdát, že je jinši odstín

jabraka*
hodnocení

0x

Řekl bych,že problém je právě v penetraci.Penetrace má smysl tam,kde je povrch prášivý.V novostavbě je to nesmysl,vyznačuje se právě nestejným vsakováním barvy.Po dokonalém vyschnutí nátěru vše natři válečkem.

JABRAKA

hodnocení

Pane Jabrako - Já jsem penetroval tím způsobem, že jsem si udělal první nátěr hodně zředěným HETem.

Teď jsem našel na netu odkaz na malířský váleček do koutů a rohů. Může to nahradit klasickou štětku?Má s tím někdo zkušenosti?

barvyonline.cz/...

hodnocení

0x

Osobně nikdy nepenetruji ale hned dávám normální barvu,resp správnou hustotu! Profíci nejprve celou stěnu "ořežou"-v koutech vezmou plochým stětcem nebo zárožákem,a pak teprve pplochu štětkou či válečkem! Oboje ve dvou vrstvách!Co jsem se ptal pár kolegů (jsme parta 10 osob-4 zedníci,2 malíři-natěrači,a zbytek rekvalifikovaní co dělají obě řemesla-převládjí zateplovačky!) - penetrují hlavně jen sádrokartony (jak je popsáno řidší barvou)

hodnocení

Já si osobně myslím, že taky ta klasická penetrace je zbytečná. Dřív nic takovýho nebylo a malovalo se :) Prostě výrobci něco vyrobili a potřebují prodat. Mě taky strašili, že na sádrové omítky musím mít samozřejmě penetraci, jinak to nebude chytat apod. Já jsem to jenom zbrousil ručním brusným papírem a i bez penetrace to normálně chytá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]