Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyčistit pračku

Od: myska* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den.Má někdo typ jak vyčistit pračku od usazenin vodního kamene a takového šlemu z vody a pracích prostředků?

Ke změkčení vody používám sodu,prací prášek tekutý.Začínají se mi objevovat na prádle takové uschlé flíčky,jako špatně vymáchané.Po oškrábání se vypráší.Je pravda,že pračka je v nejlepších letech,alw myslím,že kvůli tomu není nutno pračku měnit.Díky za radu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

duha*
hodnocení

3x

Velice jednoduchá a hlavně bezchemijní pomoc . 4 flašky octa nalejte do pračky a spusttě vyvářku bez předpírky. Může se stát že se ucpe filtr čerpadla s opadaného kamene ale pračka bude jako nová

myska*
hodnocení

Díky Duho.Hned zítra nakoupím ocet a zkusím,potom poreferuji.

doplněno 09.04.14 17:54:

Ocet zafungoval,je to výborné.Ještě jednou díky.

gumidek*
hodnocení

0x

Rozhodně OCET a pračku na nejvyžší teplotu praní. Vše se krásně rozpustí a vyteče. Topná spirála pak bude méně namáhána a vydrží déle (zároveň rychle vytopí vodu, takže spotřebuje i méně energie).

gamapolis*
hodnocení

0x

Já už léta používám také ocet.Mě stačí litr ,zbytek doliji vodou a nechám povařit.Pak to naleju do pračky,aby těleso bylo potopené,nechám asi 2 hodiny a pak zapnu program-nejlépe s vyvářkou.Těleso je jak nové.Jinak při praní běžně sodu,máme vlastní studnu a extrémě tvrdou vodu.

chlapapracka

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda ten ocet se lije přes nádobku na prací prášek bo to rovnou nalijete do bubnu? Předem děkuji za typ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]