Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chci teplejší podlahu

Od: martina2005* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,

potřebovala bych poradit s výběrem podlahy do kuchyně a jídelny. Jde o to, že bydlím v přízemním bytě. Je v úrovni sklepů, dříve byly prostory využívány jako ubytovna. Jsou zde hodně studené podlahy. V jídelně bylo nalepeno na betonu lino, to jsme strhli. Jde cca o 20m2. Protože už moc penízků nezbývá, hledám levnou ale účinnou variantu. Někdo nám poradil ať použijeme OSB desky, ale na ně asi podlahu z PVC nenalepím. Moc se mi líbí podlaha v dezénu kachliček. Přemýšleli jsme i o tvrzeném polystyrenu, ale ten se musí zase zalít betonem ... další náklady navíc + výška. Jsme v patové situaci peníze versus tepelná funkčnost.

Děkuji za všechny rady.

Martina P.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

podlh. el. topení může být a na něj dlažba?

já ho mám od firmy - shop.fenixgroup.cz/...

a výška se moc nezvedne

Chci teplejší podlahu

jabraka*
hodnocení

2x

Martino,

Pokud by šlo izolovat strop sklepa,ideální.Pokud to nejde,a chceš dát něco na podlahu - zkus sádrovláknité desky Rigidur.Vynikající pevnost,zvuková neprostupnost a izolační schopnost.Jako krytinu bych doporučil zátěžový koberec.

JABRAKA

martina2005*
hodnocení

Zdravím Vás Jabrako,

strop sklepa izolovat nejde, byt byl snad někdy v minulosti sklep, pod náma už nic není. Na ty sádrovláknité desky Rigidur by šlo nalepit PVC? Mají opravdu tak velkou nosnost, např. manžel váží skoro 100 Kg. Nikdo mi ještě neodpověděl na tu konbinaci OSB desky + PVC. Je to vůbec možné? Děkuji za odpověď. Martina P.

anebo kombinace el.podl. topení a plovoučka.

jak psal někdo dříve, topení rozložit jen v místech kde se bude sedět čí chodit a do 15.000,-kč si myslím vlezete

jim*

Jak a cim izolovat-zateplit strop ze sklepa? Polystyrenem? diky

hodnocení

2x

Je třeba rozlišit jestli chcete zateplit podlahu, nebo vytápět podlahu. Pokud zateplit, tak jak radí Jabraka, zateplit zespodu polystyrenem. je to účinné. OSB deska nic neizoluje.

Martino, jak se rozhodnete?

jim*

A jak silny ten polystyren na zatepleni stropu sklepa? Topime plynem,mame plovoucku,lino i koberec. Chapu to tak ze se mirne zvysi i teplota v mistost? Diky

jim,

je nutné stanovit tloušku podle teploty dole ve sklepě. Doporučil bych bez znalosti asi 8-10 cm, páč cena EPS, je nízká. Teplota v místnosti se zvíší, páč se vám zvýší teplota podlahy. Nebude se tolik ochlazovat od studeného sklepa.

jabraka*
hodnocení

2x

Martino,OSB desky jsou dřevoštěpkové, lepené jsou termosetickou pryskyřicí.Tedy příliš neizolují.Rigidur je sádrovláknitá deska směs speciálně vyrobených papírových vláken a sádry je slisovaná do desky.Cena takové desky je o něco nižší ,než OSB,pevnost je zhruba stejná.Pokud by se na podlahu nalepila kontaktním lepidlem,nebo nízkoexpanzní pěnou,vyrovná se betonové podlaze.Ovšem izolační schopnost je podstatná,díky tomu,že uvnitř desky jsou ty vláknité struktury.Doplněna linem s filcovou podložkou by dosti pomohla.Ale osobně mám dobré zkušenosti se zátěžovými koberci.

JABRAKA

martina2005*
hodnocení

Velice vám děkuji za odpověď, mohl by jste mi ještě doporučit tloušťku desky, jaká by byla optimální?

Ještě doufám, že najdu prodejce i tady na Uherskohradišťsku, když jsem si zadala ve vyhledavači tuto značku desek, nic mi to poblíž nenašlo. :(

Martina

martina2005*

Dobrý den,

píšete, že jsou sádrovláknité desky o něco levnější než OSB desky, ale skutečnost tomu neodpovídá. Na odkazu jsem našla desky a cena za metr je cca 350Kč a cena OSB desky je 120Kč. Byly tam desky levnější, ale ty nejsou podlahové. Nebo jsem se dívala špatně? Jakou cenu jste našel Vy? Děkuji Martina

hodnocení

2x

Pokud chcete levnou variantu a mate rovny betonovy podklad.
Polozil bych na nej mirelon a na nej bud ty OSB desky nebo ten Rigidur jak radi jabraka.
V obou pripadech jsou tepelne izolacni vlastnosti spatne, ten Rigidur na tom bude mozna o neco lepe.
Ja mam zkusenost s deskami Durelis.
(zde ty tepelne izolacni vlastnosti take extra nebudou, ale tu funkci zastane alespon castecne ten mirelon ackoli je to hlavne krocejova izolace).
orlimex.cz/...
Pred rokem jsem je z uvedenych stranek kupoval za 171,- Kč /m2
pero-drážka
2440 x 610 x 12 _ 22 mm
Tehdy me to vyslo zdaleka nejlevneji, OSB byly desne drahy a kdyz koukam na ceny toho Rigiduru...
Urcite koupit system pero drazka a kvalitne to poskladat a slepit, kolem sten nechat mezirku krera se schova v liste at muze podlaha dilatovat.

Na to bych supnul takovy to kvalitnejsi vyssi lino, treba s dekorem tech dlazdicek kdyz se Vam libi ;)

doplněno 31.03.09 17:37:

Tlousku bych zvolil 22 mm, alespon mi tak radili kdyz jsem to obvolaval.
Misto mirelonu by bylo z hlediska tepelneizolacniho samozrejme lepsi pouzit podlahovy polystyren,
ale myslim ze prave vyska budouci podlahy bude u Vas limitujicim faktorem.

martina2005*
hodnocení

Děkuji za možnost, ale jen to topení by bylo cca 20 - 25tis, speciální samonivelační stěrka a jiný materiál a teprve finální podlaha.
To by vyšlo tak na 35tis. i víc. Já se musím vlézt tak do těch 15ti. Proto jsme uvažovali o těch OSB deskách a linu nebo PVC. Ale nevím zda se na tyto desky linoleum či PVC smí lepit. Nebo třeba pokládat laminátová podlaha. Do ložnice jsme položili tyto OSB desky na igelit a miralon a na ně dali koberec a fakt to jde poznat. V kuchyni ale koberec nechci.
Přesto děkuji za odpověď. Martina P.
lm®

Soused dával podlahové topení (napojené na radiátor ) jen na místo,kde mají sedací soupravu,tedy ne po celé místnostiNa podlahu dával dlaždice.Obávám se,že to jinak prostě bude studené.

Máme laminátovou skoro všude a např.pod obývákem je nevytápěná garáž a je to studené,v podkroví,které ze spoda hřejí vytápěné místnosti už je snesitelnější.

jabraka*
hodnocení

0x

Marti,tady to máš:

podporabydleni.cz/...

JABR

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]