Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký rozdělovač pro podl.topení

Od: zvedavy odpovědí: 4 změna:

Zajímalo by mne jaký by se volil rozdělovač podlah.topení když jsou v domě dva zdroje tepla - kotel na tuhá paliva a tepelné čerpadlo (vzduch voda) a v systému je akumulačení 1000l nádrž. Topení je kombinované (5 okruhů podlahovky) a radiátory (5 těles) . Viděl jsem rozdělovače bud pro nízkoteplotní a nebo bud pro vysokoteplotní spád . Jaký se volí tedy rozdělovač když se topí kotlem na tuhá paliva a tepelným čerpadlem?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím . Pokud jsem dobře rozuměl vaší otázce , tak vám jde o to jestli by měl být u rozdělovače termostatický ventil nebo ne. Záleží na tom jak máte vedené rozvody . Máte tam vsazenou AN tak předpokládám , že teplotu výstupní vody budete upravovat hned na ni a v tom případě by nemusel být u rozdělovača termostatický ventil. Pokud ho tam dáte ( není to zase taková položka) tak to není na škodu věci a máte to 2x hlídaný.

zvedavy
hodnocení

O.k.tento by tedy vyhovoval na ten topný systém? ivarcs.cz/...

instalater*

Pokud nevíte co s penězma , tak proč né. Dá se sehnat s průtokoměrama a čerpadlem za 8,5 tis. A nebo vám ho může topenář sestavit a odečíst vám dph a vyjde ještě o hodně levněji. Já jsem si pro sebe sestavil 5 okruhový za necelých 5 tis. Skříň vychází kolem 2 tis , ale můžete si to zasekat a nebo přistavit např. ze zbytku sádrošu a dát tam plastový dvířka za pár korun.

doplněno 06.04.14 15:52:

teď mne napadlo - vy to budete mít kombinovaný s tepelným čerpadlem , tak že radiátory už jsou nachystaný na nízký tepelný spád. Oboje půjde přes AN . Na ní budete mít čerpadlo ,směšovač a od něho rozbočení na podlahovku a radiátory. Tak vy byste mohl dát rozdělovač bez čerpadla. To by mělo utáhnout. Ale to by chtělo vidět a propočítat. Ale to by vše měl vědět váš topenář .

zvedavy
hodnocení

O.k. nechám to na topenáři . I tak díky za názor . Hezký den přeji .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]