Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Struska pro zásyp

Od: sel odpovědí: 7 změna:

Pěkný podvečer, použili jste někdo vysokopecní strusku pro zásyp do desky rodinného domu nebo pro jiný účel na stavbě? Pozorujete / pozorovali jste nějaké problémy?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

struska se pužila na stavbě dálnice D47 a nebylo to dobré, jaksi to tam zbobtnalo. Jedná se Vám asi o podsyp pod podlahou mezi základovými pasy, aspoň tak to na mě působí. Strusky bych se nebál ale pokud je to reálné, udělal bych směs s jiným materiálem typu štěrkopísku třeba 50/50, ale neberte to jako stav, že s tímto mám dobrou zkušenost. Struska je širší pojem a podle mě se mohou lišit vlastnosti.

doplněno 05.04.14 21:33:

níže je celkem vhodná úprava - stabilizát.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Já jsem do vysoké vrstvy přízemní podlahy, použil škváru a na doporučení dvorního letitého zedníka, jsme ji prohnali míchačkou s 3 lopatami cementu na kolečko a tu pak udusali za vlhka do požadované výšky. Výhodou toho bylo to, že zvlhlá škvára neprášila a po ztuhnutí byla pevná a neprošlapávala se. Bylo to o něco pracnější, ale zase ten výsledek byl lepší. Na to se udělala vrstva betonového potěru, jako podklad pro vodorovné izolace Ipou. Do samotného betonu bych tu věc asi nepoužil, ale pod silnější betonovou desku, bych se to snad nebál dát.

doplněno 05.04.14 22:55:

Hm, ani jsem netušil, že jsme páchali stabilizát. Ještě k té škváře. Nemělo by v ní dohořívat nějaké uhlí. Mohla by někde chvíli poležet.

kamill*
hodnocení

0x

Ak vám strusku ,alebo škváru núka niekto lacno- zadarmo ,tak určite obsahuje Radon a to je kliatba na celý život .

hm není mi presne jasné ako by sa tam ten radon dostal. Zkuste to přiblížit. Mj. základová deska se pak překrývá radonovou ochrannou izolací.

kamill*

Na hornej Nitre je megaelektraren ,kde sa spalovali vlaky hnedeho uhlia z blízkych baní a nedaleko sa zo škvary robia kvadre pre stavbu domov. Dnes sú mnohé domy opustené, lebo ludia vedia ,že radioaktívny plyn Radon vznikol premenou uranu obsiahnutého v zemskej kore ,alebo uhli a sposobuje rakovinu . Pýtajte sa tam -ja to neviem

podlě me se uran na radon nemá šanci premenit . . .

buss
hodnocení

0x

Já jsem dával pod podlahu šledy strusky, téměř 40 let a nic.Ona se stejně rozpadne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]