Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nastavitelné nožičky ke skříňce

Od: pidgin* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

potřeboval bych se zeptat, jestli je možné postavit kuchyňskou skříňku na takovýto typ nožiček a případně, jestli víte o nějakém obchodu/hobbymarketu, kde se dají sehnat: askmt.com/...

Na kuchyňské skříňce bude položená pracovní deska, tak mi jde o to, aby poskytovaly dostatečnou oporu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Na spodní kuchynské skřínky s úspěchem používám rektifikační nohy.

vseprotruhlare.cz/...

hodnocení

3x

To, co je ve Vašem linku, je sice rektifikační nožka, ale spíše k nějakému stroji, či něčemu, v čem bude udělaný metrický závit. Prostě řečeno, na nábytek to není. Krom jiného je to i násobně dražší, než nábytkářské nožky - typický příklad takovýchto noižek dal Jenyk - to jsou běžné nohy pro kuchyně. Nemusíte se bát, nosnost to má více než dostatečnou, navíc se k tomu prodávají soklové spony, které Vám umožní sokl pod skříň prostě nacvaknout.

pidgin*
hodnocení

Moc děkuji za rady. To, co píšete, je přesně to, co potřebuji. Mám ale problém ještě s tím, že skříňku potřebuji dostat do výšky 84,5 cm. Co jsem se díval v Ikei, tam tam teď od začátku dubna prodávají jenom skříňky o výšce 60 a 80 cm. To znamená, že bych potřeboval nožky o výšce 24,5 cm nebo 4,5 cm. Bohužel jsem nikde na žádné takové nenarazil, bývají v rozmezí zhruba od 10 do 15 cm...

A on neexistuje jiný obchod než Ikea? Případně si nechat jednu skříňku udělat?
pidgin*
hodnocení

Ano samozřejmě existuje i jiný obchod než Ikea, takže se zkusím podívat i jinde. Pokud bych si to nechal udělat, tak by byla cena několikanásobně vyšší.

hranol*
Já jen... těch 80cm. Je celkem standart. K tomu ještě přijde pracovní deska a ta ti to ještě něco navýší pokud maš v plánu dorovnavat třeba ke sporáku.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Já vidím jenom stavitelný šroub, který se musí do něčeho zašroubovat. Do čeho?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]