Nejste přihlášen/a.
dobrý den, potřeboval bych poradit jaký ořech2 dávat do automatu viadrusU26. Uhelné sklady mi nabízí buď mostecký za 250kč za metrák, nebo ledvický za 294 kč za metrák.Je v tom uhlí nějaký rozdíl?Doteť jsme topili klasicky ve viadrusu bez automatu hnědou kostku Ledvice ale letos jsem zkusil kostku Mosteckou a musim říct, že o dost víc byl kotel zanesenej a komín jsem musel čistit každý měsíc a vždy jsem vybral tři kýble sazí.
Pokud jste se rozhodl pro automat, tak na uhlí (ořechu) nemá cenu šetřit, v těch levnějších bývají větší kusy a ty vám zabrzdí šneka (automatický podávač). Pak to budete muset rozebrat a vyndat velký kousek uhlí
Mostecké opravdu více sazí. Ty saze jsou způsobené špatnou vlhkostí. Také mám Viadrus U26ECO. Topím už jen dřevem.
Rozdíl mezi mosteckym a ledvickym uhlim je v obsahu síry. Tudíž při nespravnem topeni zanasi kotel.
Mostecke ma síry vice.Jelikož se dnes šetří a lidé kotle tzv. dusí, je lepší koupit Ledvice. Ikdyz je nabízí dráž.
A presto se najdou i lidé, kteří chtějí mostecke, primo ho vyzadovali.
Takze za me Ledvice hnedy orech 2.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.