Nejste přihlášen/a.
Při praní přestala pračka prát.Byl cítit zápach. Tipuju na spálený motor.Může mi prosím někdo aspoň orientačně napsat cenu za výměnu nového motoru či opravu?Jestli má vůbec smysl opravovat.Pračka je Whirpool AWO/D 45140. Koupena nově 2011
Zdravím, vyhodila ta pračka pojistky? Přestala se jenom točit,nebo celá "chcípla"? pokud zazkratovala,nebo "umřela" celá, koukněte na odrušovací člen který je hned na přívodu kabelu do pračky.Pokud je očuzený,roztavený atd,tak ho vyhoďte,spojte po uštípnutí fastonů fázi s fází a nulák s nulákem,zem by měla být rovnou od vstupního káblu pevně a dobře přišroubovaná na kostru pračky-důležité! - a perte dál.Sice jste trochu zhoršili EMC spotřebiče,ale to je celkem fuk/možná Vám začne při dravější reverzaci bubnu "čtverečkovat" TV,pokud máte slabší signál.Pokud Vám jde o to dodržet EMC,tak tenhle odrušovák koupíte do 100Kč(v obchodech s elektronikou,nikoliv jako "orig. nd.).Jinak se taky stává,že voda(různě prolínající) stříkne na desku s elektronikou - to se pak už nevyplatí opravovat,pro laika,jinak jde vyměnit pár součástek za desetikoruny.Jo,jak už tu někdo psal,velkým problémem jsou přechodové fastony a konektory zejména k topení a k motoru - lehce se vytaví,ztratí kontakt,smrdí,čudí,a navíc to elektronika vyhodnotí jako chybu(BRR v životě bych nechtěl elektronicky řízenou pračku(jedině aplikovat Direct Drive do obyč.stroje),která by mě nedovolila během cyklu zasahovat ručně do programu,není nadto si zatočit programátorem a udělat třeba dvě mezioperační odstředěnění za sebou...).Na ty konektory bych kouknul.A i kdyby to ve finále byl motor(ono tyhle dnešní komutátorové zrovna tu pračku moc přežít nemusí...uhořej uhlíky,vytavěj se vodítka),vyndejte ho,objeďte pár kovošrotů a sběrných dvorů a určitě si vyberete - důležité je uhycení,průměr řemeničky a otáčky,jinak je to fuk co je to za výrobu(stejně všechno Čajna)jedině by mohl nastat problém s otáčkovým čidlem,ale to si přehodíte ze svého motoru.Ale je fakt,že i tyhle motory vydrží hodně,já je kvůli snadné regulaci používám u mnoha strojů,ale možná,že na něj cákla voda.I kdyby byla přidřená ložiska bubnu,jak tu někdo zmiňoval,tak elektronika to pozná a omezí výkon motoru,nebo ho vypne a hodí na display chybovou hlášku-tak to aspoň dělají slušnější stroje.Tak doufám,že jsem Vám dal aspoň nějaký námět k opravě. S pozdravem Max.
Jo,souhlas s Ďáblem, proměřit (v nouzi plochá baterka a žárovička) celé vedení - přívodní kabel od kolíků,přes odrušovák až na desku - nejlépe.Každý vodič zvlášť. A taky stojí za to přepojit pračku do jiné zásuvky (prodlužkou),jestli není vypálená jen zásuvka v koupelně,zásuvku pak vyzkoušet třeba fénem.Už jsem měl i případ,že sousedce "odešla" pračka - vyhazovala jistič.Ale ona vyhazovala proudový chránič (tu píčovinu,co musíte mít v elektroistalaci dnes zabudovanou - mnohem lepší je pořádný průřez zemáku a "pospoj"),jasně že svod byl asi v odrušováku,na prodlužku z obýváku jí šla pak normálně,a protože jsme to nikdo nechtěli dále řešit (já kvůli rozebírání hloupé pračky,sousedka kvůli penězům),tak tak pere dodnes.Zkuste jí přepojit jinám,koukněte na desku eletroniky,jestli tam není nějaké očoudlo,klidně tam může být prohořelá nějaká výkonová cesta-spoj.Ale ty fastony bych tipoval nejspíš. S pozdravem Max.
Opravář vše proměřil a tvrdí že odešel programátor. Oprava za cca 2-3000.Lze jej sehnat levněji?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.