Nejste přihlášen/a.
Všude se píše, jak za poslední roky klesly reálné ceny nemovitostí. Proto by mě jako laika zajímalo, zda jsou tím myšleny pouze skutečné ceny, za které se nemovitosti prodávají, nebo stejně tak klesly i úřední ceny odhadní.
Co se týká zdanění, podle nového občanského zákoníku se už při koupi určitých nemovitostí nemusí dokládat odhad pro daňové účely. S cenou nemovitostí je problém jinde - v republice je příliš volných peněz, mnoho lidí vydělává tolik, že vůbec neví jak peníze utratit. A tak skupují nemovitosti. Jim potom vůbec nevadí, že jim třeba desítky prázdných bytů nic nenesou. Tato poptávka "bohatých" potom neúměrně zvyšuje ceny nemovitostí pro "chudé". Nové stavby také výrazně prodražuje kartel výrobců stavebnin se kterým ale nedokáže nikdo hnout.
Tak s posledními příspěvky moc nesouhlasím.Atraktivních nemovitostí na prodej je tolik, že si investoři nestačí vybírat. A další věc - i když jsou to lidé, kteří opravdu mají hóóódně moc financí, tak většinou se snaží danou nemovitost koupit za co nejnižší peníz. Vyjímka je, jestliže se jim zalíbí něco pro jejich vlastní bydlení, zde na cenu nehledí. Takže pominu-li opravdu lukrativní místa, tak tržní ceny jdou neustále dolů. A já se domnívám, že tento jev je dán především tím, že stále méně a méně lidí je schopno dosáhnout na hypoteku. Do registru se dostanete kvůli hlouposti. Máte nízké příjmy. A další obrovský mínus pro Vás při jedníní s bankou: Vy si oběháte dvě-tři banky, abyste zjistil, kde je nejnižší splátka na hypoteku. Nepožádáte o výmaz této žádosti, takže žádost se Vám objeví v bankovním registru. V tom okamžiku už to je signál pro další banku, že něco není v pořádku. Na to pozor!
Jen v mém okolí je několik bytových domů na prodej. Cena cca 2.000.000,- Kč (majitel spěchá na prodej). Bytů tam je osm - nájem 5.000,- Kč. Nájemníci v domě žijí několik let - spořádaní, nájemné platí. Takže lehké počty. Za rok příjem z nájmu 480.000,-Kč. Celá kupní cena zaplacena za 4 roky. Dobře, dáme něco na opravy, takže zaplaceno za pět let. A zájem není, protože takových nemovitostí je mocičky, moc.
zásadně nesouhlasím. V Brně obyč. sídliště 1+kk bez úprav 35m2 v nabídce 1,2m + poplatek RK cca 60t. To se Vám zdá pokles tržních cen. Bagatelizujete svůj region na celu republiku. To je omyl. Bytový dům za 2M ha ha, v brně za to nepořídíte 3pok byt v paneláku.
doplněno 05.04.14 18:47:ten bytový dům co mi vrátí kupní investici za 4roky okamžitě kupuju, byť na něj nemám. Investice, která se vrátí za tak krátkou dobu a je jich moc . . . to nemůžete myslet vážně.
doplněno 05.04.14 19:20:nemusíte hned ponižovat, není to nutné. Když píšu, tak napíšu lokalitu o které je řeč. Zkuste to také.
když je to tak výhodné, a vyste podnikatelem s invencí, kupte to. nemám zájem, slušně sem požádal, ale nebylo mi odpovezeno na přímý dotaz.
miramira. Domnívám se, že ostatní rádci nemají náladu na naše dohadování. Takže asi takto: nejdříve jste napsal, že o takovou nemovitost máte zájem, teď o ní zájem nemáte. Nějak rychle měníte názor. To za prvé. Za druhé: nevím jak u Vás v Brně, u nás odpověď typu "ha,ha" není považována za slušnou. Za třetí: na Váš přímý dotaz jsem Vám odpověděla, ať mě kontaktujete ve vnitřní poště, protože se mi nezdá seriozní projednávat konkrétní věci zde ve vlákně. Už takto to vypadá jako reklama z mé strany a to opravdu nepotřebuji. A za třetí: jenom trošíčku schopný drobný investor najde takovýchto výhodných investic tolik, že není v jeho finančních možnostech všechny koupit. A za čtvrté: já vůbec nerozumím počítačům, proto se nesnažím v této rubrice nijak angažovat. Bylo by fajn, kdyby se takto choval každý a odpovídal či diskutoval pouze o věcěch, o kterých aspoň něco málo ví.
miramira. Naučíte-li se číst, tak v mém příspěvku najdete cosi o lukrativních místech. A budete-li vědět jenom něco málo o tom, která že města a místa v naší republice patří mezi lukrativní, tak zjistíte, že Brno mezi tato města patří. Takže vy byste neměl posuzovat "zbytek" republiky podle Brna. Jinak věřte tomu, že vzhledem ke své práci mám vcelku dobrý přehled o cenách nemovitostí po celé republice.
doplněno 05.04.14 19:03:miramira. Je vidět, že nemáte vůbec ponětí o tom, jaká je momentální situace na realitním trhu. Máte-li o dům zájem, není nic jednoduššího, než se se mnou spojit. Dům je v nabídce jedné realitky již dlouho. A takových nemovitostí je spousta. Vzhledem k tomu, že většina bankovních i nebankovních institucí od loňského roku zvýšila tlak na neplatiče hypotek a přešla k prodeji nemovitostí, zatížených hypotekou, převažuje mnohonásobně nabídka nemovitostí poptávku. Občas se i podívejte i na dražební stránky. Za jaké ceny se draží a co až se vydraží. Je toho minimum.
doplněno 05.04.14 19:28:nějak jsem se v poslední době tady na Poradně naučila s každým jednat tak, jak si to zaslouží... Máte-li o dům zájem, máte-li podnikatelského ducha, jste schopen si peníze sehnat a dům koupit, není problém se domluvit. Napište mi do vnitřní pošty, sjednáme s majitelem schůzku, Vy dům koupíte a je to... Nojo,no ale kde vzít toho podnikatelského ducha, co?
Syslíci i admin snad prominou. Neberu tento svůj příspěvek jako reklamu na prodej domu.
Stát nemá zájem na tom, aby klesla odhadní cena. Takže i když tržní ceny jdou dolů a dolů, tak odhad je stejný.
Dyť to píšu! Ale dnes už se to dá přece dělat jinak. Kdo by rád prodal pod odhad? Odhad není přece tržní cena.
Ono není odhad jako odhad. Záleží na tom, za jakým účelem se dělá. Odhad může být na novou, časovou, obecnou, tržní cenu nebo může obsahovat všechny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.