Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozměr díra pro kliku - okraj dveří

Od: kovani odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,
měl bych jenom takový dotázek. Je někde (norma např.) přesně dáno, kolik mm má být od středu díry pro kliku ke straně která jakoby zalézá do futer u dveří? Jsem koupil interierové dvěře SoloDoor "70" a prodavač mi ukázal kde mám vybírat k nim příslušné kování. Tak jsem vybral (sólo klika, sólo zamek - Cobra), ale po rozbalení a zkoušky nasazení zjistil, že kování nejde přidělat na dveře. "Okrasný kroužek" u kliky a zámku je rozměrově vetší než rozměr který mám já (od středu kliky ke kraji dveřím mam pouze 40mm) a na straně kde jsou futra kovaní překáží, nevejde se a dře o rám futer.. Takže to kování je mi právě k ničemu. Mě tato sitace docela zarazila, neboť sem myslel že koupím dveře, k nim kování a ani ve snu mě nenapadlo že by mohl vzniknout takový to problém. Díky

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Vcelku běžná věc. Nedá se s tím dělat nic jinýho, než buď si koupit jiný kliky, což je takový divný, když se mi zrovna tahle líbí a nebo koupit jinej zámek. Každej výrobce si to dělá víceméně podle sebe. Ovšem když už jsou navrtaný dveře, jde o to aby hlubší zámek a tedy i jinak vrtaný díry přikryl štítek. Není to jednoduchý, ale vyřešit se dá skoro všechno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]