Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna plotových sloupků

Od: none11* odpovědí: 6 změna:

Dobrý denn,

poprosil bych Vás o radu. Mám zabetonované klasické poplastované sloupky a na nich pletivový plot. Jedná se pouze o pole v délce 2m a výšky 1 m. Rád bych místo těchto sloupků dal nějaké dřevěné a udělal dřevěný plot (kvuli vzhledu).

Je nutné stávající sloupky vyndat včetně betonu a zabetonovat patky na dřevěný sloupek nebo to jde nějak obejít?

Např. uříznutím stávajícího sloupku a nějakým nasazením patky na dřevěný sloupek.

Děkuji za každou radu.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

0x

urezat a navarit packy na tramy a sesroubovat

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, další možnost je stávající sloupky ponechat a "obložit" je dřevem. Tedy, čtyři prkna sešroubovat do dutého trámu a na sloupek přesně nasadit (narazit). Potom ještě ukotvit (asi šroub skrz prkno do sloupku). Možná by to bylo i hezké. Zdravím!

doplněno 05.04.14 12:10:

instalater - to je přesně to, co jsem měl na mysli i já. Pokud sloupky drží, tak je stačí zakrýt.

doplněno 05.04.14 20:27:

instalater - to je v pořádku. Napsal jste to zase podrobněji.

instalater*

ben - omlouvám se , že jsem prvně nečetl tvoji odpověď , jinak bych navázal na to co jsi psal. Já jsem takto nedávno řešil zábradlí na můstkách přes strouhu a nevypadalo to špatně. Pár centimetrů před vrchem toho falešného hranolku byla zafrézována dřevěná příčka a uprostřed byla díra na tu šroubovici , tak že matice byla pěkně schovaná. Co se týče spodku , tak do čtvercové plotny jsem udělal díru o průměru kovového sloupku a to jsem na ten sloupek natáhnul a přivařil. Na to jsem pak stavěl ten hranol.

hodnocení

0x

mozno foto napovie..

none11*
hodnocení

Tak nějak takto je to nyní. Mám v plánu sloupek užiznout a dovnitr uříznutého sloupku vsadit patku s trnem a zalít betonem.

Bude to tak držet?

Změna plotových sloupků

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím . Píšeš , že se jedná o jedno pole v délce dva metry . Jestli to dobře chápu , tak dva sloupky. V tom případě bych to udělal tak , že bych tam nedával hranolek , ale ze čtyř desek udělal takovou bednu a tu na ten sloupek natáhnul. Nevím jestli jsem se správně vyjádřil. Prostě udělat falešněj hranolek z desek. Dole bych na sloupek navařil patku , aby se ten sloupek měl o co opřít a nestál na zemi a nahoře bych trubku uříznul o 5 cm níž než je výška hranolku a navařil tam šroubovici pomocí které bych ten ,,hranolek " stáhnul a nahoře udělal ze dřeva pěknej klobouček.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]