Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pronájem pozemku

Od: stanislav* odpovědí: 3 změna:

Mám možnost pronájmu pozemku u lesa 400 m2 za 4.800 kč ročně, poradí mi někdo jestli je to výhodné a nebo ne,pozemek není vhodný na pěstování zeleniny, jen si tam postavit chatu. Moc děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, myslím, že cena za pronájem není tím hlavním kritériem výhodnosti. Ta je smluvní a relativní k Vašim finančním možnostem. Podstatnější je otázka proč si tento pozemek pronajmout, jaký je to druh pozemku (dle KN), jsou tam nějaké přípojky vody nebo elektřiny, lze tam vůbec něco postavit (stavět si chatu na cizím pozemku není moc dobrý nápad), délka pronájmu a další podmínky smlouvy. Podle tohoto se rozhodujte. Zdravím!

hodnocení

0x

Jak píše můj předchůdce... záleží na typu pozemku, k čemu ho budete využívat a jak moc ho potřebujete - velký zájem = vysoká cena.

Na dokreslení výhodnosti Vám mohu říct, že za svých 2000 metrů orné půdy (černozem, velmi vysoká bonita) dostávám necelou tisícovku ročně...

hodnocení

0x

Pozor, nevím to 100%, ale myslím, že od nějaké (nedávné) doby nelze mít budovu (chatu) na cizím pozemku. Než si to najmete, podrobně se informujte.

doplněno 04.04.14 07:24:

Čtěte například tady a tady

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]