Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký koupit vodoměr?

Od: brunecova® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den.

Potřebuji poradit, jaký mám koupit vodoměr. Potřebuji 3/4 na zahrádku, takže na studenou vodu. Měl by být průtokový. Současný vodoměr je zarosený, takže už není vhodný k namontování. Dívala jsem se na internetě, stejný jsem nenašla. Nebudu si jej montovat sama, protože tam po namontování přijde plomba. Chtěla bych i cenově přijatelný, demontáž zloději není vyloučena. Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

humbucker*
hodnocení

3x

Ahoj. Fakturační vodoměr montují vodárny, a taky ho plombují. A hlavně si ho dodávají taky sami. Pokud ne, tak je to v tvé režii a to si ho můžeš koupit v železářství. Stojí kolem 500 Kč a má rozteč od převlečných matek 11 cm.

hodnocení

2x

Vážená paní, stále ještě není jasné, zdali se jedno o vodoměr hlavní, který je v majetku vodohospodářské firmy, která dodává vodu, nebo jen podružný, ze kterého se odečítá jen Vaše spotřeba v kolonii. Tam může být potom jakýkoliv, ten nejlevnější. taky bych se nejdříva snažil to orosení odstranit, klidně Vás to může vyjít na drobnost.

Nevím proč by tam měla přijít plomba? Od koho? Od vodáren určitě ne.

hodnocení

1x

V podstatě kupte jakýkoliv vodoměr, který se vám bude líbit. Musí mít šroubení 3/4 a asi by neměl být o moc větší, než ten stávající.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, tak, snad každý vodoměr je průtokový. Vy asi budete montovat podružný vodoměr (tedy, nebudou ho montovat VaK na základě smlouvy o dodávce vody). To by snad stačilo dohodnout se s instalatérem a nechat vše na něm. Zdravím!

buss
hodnocení

0x

Když zadáte do vyhledávače, tak jich vyjede dosti... jsou do 500Kč. Otázka je, zda je to jen vaše zahrádka (asi ne), nebo osada a více VM + fakturační. VM nemůže, by neměl instalovat kdejaký instalatér.

hodnocení

Ve vyhledávači jsou vodoměry, ale nevím, který z nich je ten správný. Každý asi není vhodný na zahrádku, proto jsem se ptala. Zahradu mám v zahrádkářské osadě, montáž a demontáž dělá pověřená osoba a na vodoměr dá plombu. Zítra zajdu do obchodu s pokaženým vodoměrem, snad mi poradí jaký koupit.

buss

Vás zajímá jen připojení, které uvádíte, typ - přesnost, tedy třída A, B, C, nebo podle R), zda suchoběžný, mokroběžný.
V prodejně řekněte, že je to do venkovního prostředí, asi nějaká šachta. Zřejmě mosazné provedení, pro horizontální, vertikální montáž, nebo je to jedno.. Všechny VM v osadě by měly být stejné, stejně měněné! Jinak se budete dohadovat při platbě rozdílu.

hodnocení

Na vysvětlenou. Každý zahrádkář má na zahrádce svůj vodoměr. Pověřená osoba na jaře vodoměr namontuje, na podzim odmontuje a opíše spotřebu vody pro vyúčtování. Plomba se dává proto, aby nedocházelo k machinacím s vodoměry.

Vodoměr už mám zakoupený. Vzala jsem s sebou ten starý a prodavačka mi ochotně poradila. Stál mě 404,- korun i s těsněním. Děkuji za rady.

Jaký koupit vodoměr?

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Tady se míchají jabka s hruškama. Plomba na vodoměru, na těle je z výrobního závodu. A vodárny ji dávají na plastovou krytku na převlečné matici, co se s ní připojuje vodoměr k potrubí. Neměla by se porušit ani jedna z nich.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]