Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Briketovací lisy na slámu

Od: karl* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, chtěl bych si pořídit briketovací lis na slámu a seno. Můžete mi prosím poslat nějaké odkazy nebo tipy kde se nějaké lisy nacházejí. Prosím posílejte na masarik2@centrum.cz. Děkuji předem.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Briketovací lis na seno,slámu a dřevoštěpku jsem už tady zažil.Někdo ho nabízel,prohlídni minulé diskuze.

Ale chtěl jsem poukázat na daleko efektivnější zpracování těchto produktů.Nedávno byl v ČR dokončen projekt a provozní zkoušky zařízení na výrobu etanolu ze slámy.V autoklávech se tato hmota rozloží kyselinou a fermenty na nižší cukry a ty se kvasí za produkce etanolu.Kromě toho se dále zbytky po kvašení mohou zpracovat na další produkty,včetně topných peletek.

JABRAKA

karl*
hodnocení

Ja sem našel spoustů lisů na brikety ale jen z dřevních odpadů. Co jsem našel na internetu a byl na předváděcích akcích nebyli výrobci ochotni zkusit ani lisování slámy co jsem si dovezl osobně. Viditelně to byly padělané lisy takže sem nyní velmi opatrný. Výroba ethanolu je určitě perspektivní ale nejsem si jist jestli tato technika není až moc finančně náročná. Zatím by mi stačilo kdybych se seznámil jen s někým kdo má nějaký lis či jen kontakt na nějakého výrobce. Děkuji

jabraka*

To bylo jen pro zajímavost,kam se třeba časem dostanem.Aoe pro větší producenty slámy a sena a vlastně všech biologických odpadů,včetně hnoje a vepřové kejdy,jsou zpracovatelské projekty metanové.V ocelových nádržích se bez přístupu vzduchu fermentují a vytvořený metan se spotřebuje přímo v plynovém kotli.

JABRAKA

stafan*

Ale jabrako, prosím Vás, karl nechce vařit ,,kvit" nebo vyrábět metan.Chce vyrábět brikety ze slámy nebo sena.

karl*
hodnocení

To opravdu nikdo neví o nějaké solidní firmě která dokáže vyrobit brikety ze sena či slámy?

slonbonjohn*

Tohle stačí? google.cz/...

stafan*
hodnocení

1x

Milý karl. A co tak zadat do vyhledavače - lis na brikety -. Jen pro názornost: www.briketovacili/... nebo palivove.brikety.info. A další.

doplněno 16.04.09 18:50:

nebo www.briketovacili/....

pisqle*
hodnocení

0x

Lisovat brikety se dají i z papíru. Musíte si ale vyrobit speciální lis na brikety. Četl jsem o něm dříve na www.ireceptar.cz//... , myslím, že tam dokáží i poradit co a jak.

Briketovací lisy na slámu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma briketovací lis
Otázky na téma lis na brikety

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]