Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavba garáže

Od: miata* odpovědí: 2 změna:

Dobré ráno

už jsem tuto otázkou vložil do dříve mé založené na stejné téma, ale už je asi moc zapadlá a odpovědi nejsou, zakládám tedy novou.

Konstrukce garáže bude systémem post and beam - tedy slupy na patkách, a mezi nimi trámový rošt a na něm přitlučená nesámovaná prkna. Na tom celém klasický, poměrně nízký krov. Rozměry 4x7 - 6x7m

Základy bych řešil deskou 20cm na 30-40cm štěrku 8/16. Pod nosnými sloupy 3-4 ztracená bednění á 25cm vyplněná betonem a pod každým takovým to sloupkem cca 30cm štěrku. Bude to fungovat nebo to spadne? Co mám udělat proto, aby to nespadlo?:)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

rozara*
hodnocení

0x

Zavětrovat.

Garáž by bylo vhodné stavět z nehořlavých materiálů, tedy ne z dřevěných trámů. Podmínky výstavby garáže si předem! ověř na místním stavebním úřadu. Jistě tam bude více podmínek, které budeš muset splnit, abys vůbec mohl začít stavět garáž.

miata*
hodnocení

Zavětrovaný bude samotný rošt+bude rošt pobitý nesámovanými prkny - to se bude dělat v podstatě ihned během stavby, takže tím bude také zabráněno položené konstrukce. Mě šlo spíš o ty základy. Jinak dřevo to musí být - bydlíme ve srubu, tak vedle toho nebudu vyrábět nic z betonu nebo plechu. Skladovat hořlavý materiály tam nebudu, svářet se bude vyjímečně a jen invertorem, ne autogenem. A stavba bude vybavena požárním hlásičem a minimálně jedním, špís dvě hasicími přístoji 1x 34a, 1x183b

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]