Nejste přihlášen/a.
Dobré ráno
už jsem tuto otázkou vložil do dříve mé založené na stejné téma, ale už je asi moc zapadlá a odpovědi nejsou, zakládám tedy novou.
Konstrukce garáže bude systémem post and beam - tedy slupy na patkách, a mezi nimi trámový rošt a na něm přitlučená nesámovaná prkna. Na tom celém klasický, poměrně nízký krov. Rozměry 4x7 - 6x7m
Základy bych řešil deskou 20cm na 30-40cm štěrku 8/16. Pod nosnými sloupy 3-4 ztracená bednění á 25cm vyplněná betonem a pod každým takovým to sloupkem cca 30cm štěrku. Bude to fungovat nebo to spadne? Co mám udělat proto, aby to nespadlo?
Zavětrovat.
Garáž by bylo vhodné stavět z nehořlavých materiálů, tedy ne z dřevěných trámů. Podmínky výstavby garáže si předem! ověř na místním stavebním úřadu. Jistě tam bude více podmínek, které budeš muset splnit, abys vůbec mohl začít stavět garáž.
Zavětrovaný bude samotný rošt+bude rošt pobitý nesámovanými prkny - to se bude dělat v podstatě ihned během stavby, takže tím bude také zabráněno položené konstrukce. Mě šlo spíš o ty základy. Jinak dřevo to musí být - bydlíme ve srubu, tak vedle toho nebudu vyrábět nic z betonu nebo plechu. Skladovat hořlavý materiály tam nebudu, svářet se bude vyjímečně a jen invertorem, ne autogenem. A stavba bude vybavena požárním hlásičem a minimálně jedním, špís dvě hasicími přístoji 1x 34a, 1x183b
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.