Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Voda pod dlažbou na balkoně

Od: bruk600* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, mám dotaz jak vyřešit povrchovou úpravu balkonu. Balkon má funkční hydroizolaci a tak není problém se spodní nosnou konstrukcí, ale nad izolací mám vyspádovanou vrstvu betonu a na ní dlažbu vyspárovanou silikonem, ale po několika letech prochází voda okolo už netěsnícího silikonu. Beton pod dlažbou se díky vodě rozpadá. Chci starý beton vyhodit a dát novou vrstvu, ale potřeboval bych poradit nějaký nový modernější materiál pro hydroizolaci pod dlažbu (třeba i jako lepidlo dažby) a taky nějakou šikovnou spárovací hmotu, která zaručeně nepropustí vodu. Předem díky za všechny náměty.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hudzi*
hodnocení

0x

Spárování silikonem v exteriéru není uplně nejlepší nápad. :) Na nový, vyzrálý beton dejte dvojitý nátěr tekuté hydroizolace do které se musí zatřít perlinka (Mapei, Den Braven, Hasoft...) a na to lepte dlažbu flexi lepidlem dle vlastního výběru, spárování možno provést standartní CE40 od Ceresitu. Samozřejmě existují i lepší spárovačky a lepidla, dvousložková na bází pryskyřice, ale ty ceny už jsou někde jinde, používá se to spíš už do hodně velkých extrému, případně tam kde to platí stát. :D

bruk600*
hodnocení

Díky, ta perlinka je dobrý nápad. Jen prosím upřesněte jakou tu tekutou hydroizolaci. Spárováni silikonem bylo dalším zoufalým krokem (vydrželo to asi 10 let), když spárovka od Ceresitu mi dala na terase jasně na vědomí, že nic nevydrží a vydrolí se.

doplněno 03.04.14 08:58:

..omluva už jsem pochopil, ty vyjmenované firmy jsou výrobci hydroizolací :)

hudzi*

A spárovačku jste měl jakou? Obyč cementovou CE33 v pytlíku? CE40 mi zatím všude drží jak židovská víra. :) Pokud to chcete mít echt a nějak moc nekoukáte po korunách, tak berte Mapei, to je taková nějaká záruka toho, že to bude všechno allright. Ale co můžu srovnávat, tak nic od nich pro mě nebylo takovým zázrakem, abych za to dal ty peníze. :) Hydroizolace stejný jak od konkurence, spárovačka o chlup lepší než třeba zmniňovaný Ceresit, ale zase nějakej velkej odvaz to taky není, akorát na lepidlech je to znát, tam je Mapei jasně lepší než levnější konkurence, ale pořád to je za jiný koruny než který bych byl ochoten do toho dát. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]