Nejste přihlášen/a.
Mám garážová vrata a k nim si chci připojit kabel, který dám do vypínače na zeď, tak ať můžu otevírat a zavírat tlačítkem na zdi, na svorkovnici do motoru stačí kabel 0,5 mm2 (24 V), do zdi bych chtěl tlačítko 3559-A91345 což potřebuju minimální průřez 1mm2 a drát. Na oboje se vleze i 1,5mm2. Takže můžu natáhnout v 1,5mm2, stačí mi 2 dráty a jaké barvy aby to bylo ok. díky
Kupte kabel CYKY-O 2x1,5, ovšem není moc obvyklý, asi ho všude mít nebudou, takže bych tam klidně dal
CYKY-O 3x1,5 (budete mít jednu žílu do rezervy) a bude to ku spokojenosti všech.
Já totiž přesně tento kabel mám CYKY-O 2x1,5 a řešil jsem jestli není problém v barvách když to je na 24 V. Jestli nemusím jeden třeba přeznačit. Takže díky moc.
je tu několik nedostatků...
to tlačítko je spínací, takže jedno na zavírání - otvírání nebude stačit. Dále nepíšeš, jaký motor tam je, na jaké napětí, či stejnosměrné nebo střídavé, dále jaký má ten motor příkon. Podle toho dokážeme určit potřebný průřez vodičů, pozor na to, při nižším napětí tečou větší proudy. Takže tu 0,5 mm2 bych ani neuvažoval, lepší je mít rezervu. A pokud je motor na stejnosměrné napětí, potřebuješ přepínač polarity a zdroj , pokud na střídavé napětí, potřebuješ na změnu otáček použít nějaký přepínač třeba vinutí ...
Motor je to tento strana 5 typ GLOBE10 ftp.ditec.it/... Já už to dnes zkoušel s vypínačem klasickým, že sem zmáčknul a hned vrátil - otevření, další zmáčknutí - zavření a nebo v průběhu když zmáčknu tak se přeruší činnost a pak probíhá opak toho co předtím otevření/zavření. Čili tohle myslím řídí elektronika motoru. 0,5 mm2 mají v tom manuálu, ale do ovladače musí jít minimálně 1mm2 drát takže myslím vyřešeno. Díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.