Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Central Group - vase zkusenosti?

Od: kolicek* odpovědí: 2 změna:

Zdravim ve spolek. Uvazujeme o koupi bytu od Central Group. Byt se teprve bude stavet (respektive stavba nedavno zacala). Nechal jsem pravnika prostudovat smlouvu a je naprosto nevyvazene psana tak, aby veskera rizika byla na zakaznikovi. Proste pokud to podelaji primo oni, nebo treti strana, popripade priroda, vzdy lezi riziko na zakaznikovi. Pri pozadavku na zmenu veci ve smlouve jsme tvrde narazili. CG se s nami vicemene odmitl bavit s tim, ze nemaji cas se s kazdym tahat za rucicku, ze bud at podepiseme, nebo at koupime jinde. Jelikoz se jedna o byt v hodnote x mil. Kc, tak me to jednani prekvapilo nicmene i kdyby se jednalo o neco za par set tisic, tak bych cekal profi jednani. Ve smlouve je napr. bod, kde je uvedeno, ze pokud se behem stavby DPH zvysi, tak to musi klient doplatit. Nikde uz ale neni uvedeno, ze kdyz se snizi, tak o to se cena snizi. Kdyz jsme to tam chteli doplnit (zda se mi to jedne fer), tak prej ani nahodou. Nebo treba ve VOP maji uvedeno, ze v pripade "nutnosti" mohou pouzit na vybaveni bytu jine prvky (dlazdicky, WC misu, podlahy) nez ktere si ze vzorniku vybereme. Nikde ale neni uvedeno, kdy to je "nutnost". Navic nikde neni uvedeno nejzassi datum, kdy nam byt bude predan. Pouze, ze bude pozadano o kolaudaci... a pak je tam x bodu, kdy to muze byt pozdrzeno oproti tomuto terminu bez toho, aniz by za to byl klient jakkoliv kompenzovan.
Takze se snazim najit nekoho, kdo ma zkusenosti PRIMO S TIMTO DEVELOPEREM. A pokud mozno primo s porizenim bytu od nuly. Tedy ne bytu, ktery byl uz v dobe nakupu hotovy nebo skoro hotovy. Jde mi totiz hlavne o ten proces a celkovy prubeh.
Zkusenosti s ostatnimi developery jsou urcite fajn, ale tady se mi jedna primo o Central Group.
Diky.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirkamatapat*
hodnocení

1x

Takovou firmu ignorovat.

kolicek*
hodnocení

Tak neshlaste se vsichni. Pekne po poradku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]