Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rád bych letos při zeteplování řadovky prodloužil stávající balkón (viz foto). Moje představa je taková, že by pod nově vzniklou terasou bylo posezení ve stínu - něco jako náhrada pergoly a nahoře by vznikla prostornější terasa. Stávající bálkon je dlouhý (rozměr kolmý na dům) cca 1 metr. Prodloužil by se cca o 1,5 metru PZD deskami, které by byly na 2 traverzách podezděných 2x opěrnou zdí (o délce cca 1,5 m) přilepených na stávající tarasy na bocích domu. Vyvstává ale několi nejasností:
1) jak vůbec celou koncepsi řešit? PZD desky + traverzy?
2) jaká tloušťka podezdívky - opěrných zdí pod travertzy - 30cm? (nestačilo by 20 cm? asi ne..)
3) jak napojit na stávající balkon - dilatece?, řešení finální dlažby - zohlednit dilataci aby nepraskl spoj?
4) stávající podlaha balkonu je tlustá asi 30 cm, PZD desky mají myslím 10 cm, na ně beton,..jak vyrovnat vzniklý zub zespodu - dolepit polystyterem?
5) ..otevřených bodů je spousta
Děkuji za jakoukoliv radu.
,,Myslíte,že sousedi budou souhlasit jak jim bude vaše "terasa " vadit ve výhledu?A můžete se vymykat z řady jiných?Udělejte si markýzu a máte klid. Ale i tak si myslím,že tam bude stín a vlhko. Já když jsem si chtělA NECHAT ZAsklít balkon ,,jsem potřebovala souhlas hl.architekta ,abych nenarušovala krajinu ,pak kvůli statiky ,,no hrůza ,že mne málem přešla chuť si balkon nechat zasklít. Snad se vám to podaří,,jak tak koukám na tu fotku ,,bude to bít do očí..
Projekt samozřejmě budu řešit, vlastníkem domu jsem já a se sousedy to mám dohodnuté, dokonce podepsaný předběžný návrh. Než ale oslovím projektanta, potřeboval bych radu nějakého stavaře, jaké řešení by bylo nejlepší. Prosím o zodpobězení mých otázek. Děkuji.
doplněno 09.04.14 21:53:ještě doplňuji vizualizaci jak bude dům s přístavbou a novou fasádou vypadat:
Omlouvám se, že neodpovídám na otázky, ale mě jako sousedovi by brutálně vadilo, že ze svého nového prodlouženého balkonu budete koukat z metru či dvou přímo do mého soukromí.
Druhá věc, byla by tam tma a vlhko.
Pokud chcete stín v létě, nejlepší je opravdu markýza. V zimě to smotáte a do okna v suterénu půjde aspoň trošku víc světla.
Asi ješte budu muset upřesnit následující: Jedná se o samostatný řadový dům, není to žádný byt. Je to 12 řadových domů, každý o rozměrech 5,5x13 metrů. Je to na jižní stranu, žadné vlhko nebo něco pod terasou nevznikne. nynější balkón je dlouhý metr, k tomu přidám 1,5 metru. Neřešte tu jestli vadí sousedům a pod. Mám od nich podepsané souhlasy, sami mají třeba na svůj balkón schodiště ze kterého nám taky mohou koukat do obýváku. Myslíte, že budu stát na rohu a koukant k nim? Ono u pozemku o šířce 5,5 metru asi těžko co budovat tak, aby to nebylo až na hranici, Třeba příští rok se se sousedem chystáme společně stavět garáže přilepené na sebe...Prosím odpovědi opravdu na mé otázky, ne markýzy, vlhko, sousedské vztahy apod. Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.