Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám takoví dotaz stavím rodinný domek, a chtěl bych misto omítek nalepit na zdi asi 20mm polyestyren a natahnout to lepidlem, zajímal by mě co si o tom myslite, díky za dotazy.
Ano. Podle me staci 15cm, pokud nejste nekde na horach, necham jine at se vyjadri
vsadim se ze myslel 20cm
doplněno 01.04.14 23:37:o stovku za novy prispevek do poradny
Dosti často to vidím,nalepit na stěnu 5 cm EPS a pak perlinku+omítku.Ale připadá mi to jako plýtvání.Jako izolace je to slabé a práce je s tím stejně .
JABRAKA
no tech 5 cm aspon trochu neco pomuze, ja tak delal hajzlik a jednu kratkou stenu v koupelne (z venku to bohuzel v tom miste nejde a uvnitr malo mista). Ani jsem to nijak nelepil nic, jen jsem to prilozil a dlouhyma sroubama stahnul sadrokartonem ke zdi, a musim rict, ze je to sakra znat Predtim na hajzliku bylo skoro stejne jako venku a ted tam je i v mrazech 10C, cili ja jsem spokojen
ing, v odpovědí kolegů lze vyčíst, že není Váš dotaz upně jasný.
Já se domnívám, že myslíte polyestyren polystyren EPS 70F, na venkovní stěnu.
Z dotazu je možné pochopit, že jde o vnitřní stěnu.
1) Na vnitřní stěnu určitě NE polystyren, spíše bych se přikláněl ke zmíněnému sádrokartonu.
2) Na venkovní stěnu ANO, ale více izolantu.
Doplníte o jakou stěnu se se jedná?
doplněno 02.04.14 21:19:ing, tvrdíte že SDK přijde draho. Vy jste to snad počítal? Navíc vnitřní zateplení (i když 2 cm snad není ani zateplení), je divné. Navíc připevnění obrázku budete kotvit až tak daleko? 3cm?
Já se domnívám, že levněji a rychleji vyjde sádroš. Přesvědčíte mne výpočtem, že se mýlím?
jedna na se o vnitrni stranu, sadrokarton by vysel draho, tak by me zajimalo jestli stim ma nekdo skusenost s tim polystyrenem.
2,5m2 sadrokartonu za 200Kc vam prijde drahe? Nevim z ceho stavite, ale s ytongem byste nemusel takove veci vubec resit
mate pravdu, blbe jsem se koukl do ceniku, za 2 kila je velka deska 3,75m2
Při vší úctě oslovina je to co chcete udělat. Stejně jako tazatel v doskusi s podřezání domkem, nechcete radu, ale špatně odvedenou práci. Ze zkušeností odtud z poradny zjišťuji, že v 99% odpovědí od Milana má pravdu a plně s nimi souhlasím a toto je jedna z nich. Vždy se zatepluje z venkovní strany a vždy u toho musíte počítat. Chcete zateplovat? polystyren, perlinka, lepidlo, štuk, metr Vás tak vyjde přinejmenším o 1/3 dráž, než SDK. Vlastní zkušenost s rekonstrukcí domu.
Az skolaudujete tak dajte vediet.Nechapem ako chcete mat v dome spravenu elektroinstalaciu je to proti logike., ani netusim akym sposobom chcete nalepit obkladacky,...do poystyrenovej steny navrtat obraz,uchytit sprchac ...atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.