Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přípojka předložka k RD?

Od: monikaprerov odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

s partnerem máme zájem si koupit pozemek a jsou k němu přivedeny veškeré sítě. Jedná se mi teď o elektřinu,ta je přes cestu a vede k vedlejšímu domu. Bohužel, abych mohla stavět, tak musím udělat nějakou "předložku" a přípojku. Prostě mi nesmí jít na RD takový proud elektřiny. Vše řeší společnost ČEZ. Můžete mi prosím poradit cenu, postup co mám dělat?kam jít, co zjistit, jak se pohybují náklady?Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

1x

Rika se tomu "přeložka".

Trošku si protiřečíte. Když jsou k pozemku všechny sítě, tak by měly končit na jeho hranici v kapličce. Pokud u hranice sítě nejsou, tak musíte zajít na ČEZ, tam zaplatíte zálohu na ampéry (většinou se dává 25A jistič, čili 12 500) a většinou do roka vám ČEZ dotáhne na hranici do kapličky přípojku.

Pokud by swe jednalo pouze o přeložku, tak vás ČEZ odkáže na smluvního partnera, který vám to nacení. Sám nyní řeším přsuh elektrohodin na hranici pozemku a přijde mě to na cca 25 000. Je toho cca 60m. Ale zemní práce dělám sám. takže cena je za kabel, chráničku, kapličku a práci.

hodnocení

0x

Bohužel, Váš dotaz je velmi obecný a tyto situace se nedají řešit jinak než individuálně. Zajděte na kontaktní místo energetiky (ČEZ, E.ON...), sutuaci jim vysvětlete a případu se ujme technik, který s Vámi potřebné náležitosti probere.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]