Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
mám pruh obkladaček. Problém je ten, jakým hezkým způsobem vyřešit mezírků za kuchyňskou linkou. Z jedné strany bude totiž vidět škvíra.
Mám to takhle stěna -> obkladačka -> kuchyň z ikea. Jakmile přiložím kuchyň k obkladačkám, tak mezi stěnou a kuchyní vznikne škvíra...
Poradně, prosím, čím byste tu škvíru schovali? Škvíra má cca 1cm (tlustá obkladačka)
Díky za rady
Spatne prectena otazka, myslel jsem, ze se resi mezera za linkou, nikoliv po strane linky. Tam spis vlozit odrezek lamina z nejake dilny, nebo proste kousek dreva, s nalepenou bilou hranou. Teireticky by sla pouzit i ta lista, ale asi neprodavaji rohovy kus tak, aby sla nejak inteligentne napojit na tu, co je treba na desce
Pokud věším kuchyňskou linku na obklady,snažím se položit skříňky celé na stěnu.Pokud jsem vše špatně změřil,tak pak škvíru za skříňkami utěsním proužkem polystyrenu.
JABRAKA
Horní skříňky nezasahují do obkladů. Tam je to OK. Horší to je se spodními skříňkami...
Cca 15cm od shora se bude dotýkat obkladů a zbytek cca 70 bude mít právě tu centimetrovou mezírku
V obchodních řetězcích pro kutily se prodávají dřevěné i plastové lišty různých profílů. Například:
doplněno 04.04.14 23:04:Dají se sehnat i bílé lišty: floorwood.cz/...
díky to mě nenapadlo použít z důvodu, že boční stěna je s bílým laminem a ty lišty (minimálně ty dřevěné jsem viděl jen ve své barvě dřeva, plastové nevím).
Ještě je varianta tu krajní součást skříňky nechat si nově seříznout o ten 1cm hlubší a vršek kolem obkladaček o centimetr seříznout
Stačí přece navštívit nejbližšího truhláře dělajícího lamino. Pro podobné účely se dá s výhodou použít zbytek 10mm lamina, nařezat proužky, ty olepit a pak přišroubovat vruty ke korpusům. Finální úpravu provádím pak akrylovým tmelem.
Díky za nápad tohle určitě promyslím a zkusím zjistit, kde mi nějaké takové proužky budou schopni nařezat
Snad si to představuju dobře, ale řešila jsem podobný případ pomocí okrajových či přechodových lišt určených pro stropní panely (takové to jak to vypadá jako tenká plovoucí podlaha, nevím, jak se tomu přesně říká ), jsou to dlouhé lišty, které se dají zalomit do pravého (či jiného) úhlu, bílé mají taky a šlo to tam krásně přilípnout, že se půlka toho zalomení opřela o zeď a překryv té druhé nalepil na skříňku, má to zaoblený okraj, tak to vypadalo přirozeně... přiříznout tam kus prýnka se mi nikdy nepovedlo trefit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.