Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Chystám se na rekonstrukci domu postaveném v roce 1917. Poslední úpravy dělal můj otec kolem roku 1980. Chtěl bych v celém domě rozebrat příčky a posunout je do jiných míst. Nosné stěny ponechám původní. Nechci do nich vůbec zasahovat. Strop je dřevěný. Mám obavy abych při rozebírání příček dům nepoškodil. Chtěl bych se zeptat co mám udělat aby má práce byla bezpečná.
Děkuji za jakoukoli radu.
Ono je těžko radit bez obhlídky konkrétního domu. Sám však mám zkušenosti s rekonstrukcí dvou stejně starých domů - jeden jsme rekonstruovali metodou ,,co nejvíc zachovat´´ - tedy podříznutí zdí, zbourání a přezdění příček, kompletní izolace podlah atd. Práce jak na kostele a stejně to není úplně ono. Proto jsme nás domek z roku 1920 rekonstruovali tím stylem, že jsme jej zbourali do základů, cihly očistili (byly velmi kvalitní ) a celý dům vystavěli znovu. Ve finále to vyšlo méně práce i peněz.
Ale k dotazu - pokud příčky nejsou nosné, měly by jít bez problémů shodit. V tehdejších domech v maltě příliš cementu nebývalo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.