Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou pilu?

Od: hankas® odpovědí: 23 změna:

Dobrý den,

prosím můžete mi poradit, jakou elektrickou pilu pro ženu, na práci kolem domu? Měla by být lehčí s motorem vzadu a příkon aspoň 1800 W a délka lišty 30-35 cm. Cena asi do 1800 Kč. Děkuji Hanka

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tiffany*
hodnocení

2x

Hanko, být Vámi, tak zvážím, jestli by nestačily el. nůžky a na vše ostatní bych si někoho pozvala. Starám se sama o větší zahradu asi 20 let a už jsem toho hodně pořezala i nechala pokácet, tak vím, o čem mluvím. Nůžky mám no name, velmi lehké a práce s nimi tím pádem není obtížná, chce to jen trochu cviku a nepřešmiknout šňůru :). Na pilu bych si v žádném případě netroufla, hlavně proto, že je těžká a tím je manipulace s ní neporovnatelně těžší a nebezpečnější, to i chlapi mají co dělat a ne každý to dokáže. Navíc neustále musíte myslet na to, co kam spadne a taky, abyste si neuřezala větev pod sebou ;), a říznutí musí být děsné. Na větve, které nevezmou nůžky, mám velké kleště (vysouvací rukojeti), no a pak taky malou (zasouvací) pilku Fiskars, která je neskutečně ostrá a s minimální námahou toho odřeže opravdu hodně. Jinak je "formování" zahrady bezvadná zábava, užijte si to.

joudic*
hodnocení

0x

tuto pily.heureka.cz/... ;)

doplněno 31.03.14 16:47:

tu gardenu mam doma a je super silna

asd*

jj, ta Gardena je taky použitelná... Ovšem už se do 1800 trochu nevejde...

hodnocení

Ta by šla,až na těch 7 kg váhy, to bych fakt neunesla .-) :)

joudic*

ale zase bude rezat za vas :) jen abyste nekoupila nake pizlatko :) hlavne tam nelijte ten bioolej pokud budete rezat jen prilezitostne, zaschne tam a zgelovati, obycejny Mogul

doplněno 31.03.14 16:53:

nebo to alespon pred ulozenim na delsi dobu projedte normalnim nebioolejem

hodnocení

naliju tam co tam patří,ale 7 kg neutáhnu .-) :)

asd*

Ovšem pokud v ruce neunesete 7 kg, tak je otázka jestli vůbec můžete brát pilu do ruky. Přece jen to je pila a musíte jí ukočírovat (beze srandy). Že je lehká pila pohodlnější o tom žádná...

asd*
hodnocení

0x

Do 1800,- - celkem ujde ta z Lidlu. Ovšem taky to není žádný zázrak... V téhle ceně je většina šrot s malou životností...

Motor dozadu = jednoznačně Dolmar ES2130A nebo Makita UC3030A (stejná pila liší se jen barvou), ovšem ta je za 4k

hodnocení

Právě na tyhle jsem koukala,ale už jsou dražší :(

asd*

jj, dražší jsou. Ale kvalitní - el. část (motor) je od Makity a řezná část od Dolmaru (němci). ES2135 mám 6 let, dřeva pořezala hromady a jede pořád bez problému. Sousedi okolo šetří a většina má už několikátou pilu...

Značení je ES 21xx, to xx je délka lišty (u Makity je to UCxx30). V modré barvě od Makity je o něco dražší. S lištou 30cm jde sehnat kolem 3800,-, nejdelší 45cm necelých 5000,-, na běžné řezání je ideální 35cm.

K pile to chce koupit rovnou náhradní řetěz (lépe dva náhradní, určitě buď Stihl nebo Oregon), pak se točí tři řetězy, po jejich opotřebení se koupí nové a mění se i řetězka (zubaté kolo které pohání řetěz). - Pokud máte jen jeden řetěz, tak po jeho opotřebení dáváte nový řetěz na mírně ojetou řetězku což se moc nekamarádí, nebo měníte řetězku po jednom řetězu což je zbytečně drahé...

hodnocení

Ano,něco jsem si už přečetla na netu,ale já budu řezat jen občas a jen menší větve,nebo suché stromky. Mám půjčenou zahradu a nikdo se o ní nestaral asi 15 let.

asd*

Tak buď půjčte, nebo vemte tu z Lidlu - 3 roky záruka, není problém reklamovat když se něco po... A řeže celkem použitelně.

Pokud nemáte silný jistič, tak vemte určite něco s omezovačem rozběhového proudu (ta z Lidlu ho snad má?)

Naučte se jak řezat co hrozí, ať tu za chvíli neni dotaz "jak přišít uřízlou nohu" ;)

hodnocení

dám si pozor :) :) půjčit se lidi bojí,aby se jim nerozbila :(

hodnocení

0x

Podívej se tady,není to špatné.

hodnocení

zrovna jsem se dívala na video,jak porovnávali ,tuhle pilu s Dolmar a Makita, ta Hecht nebyla zrovna nejlepší,ale asi se to dá čekat,když je tak laciná :) Nevím,zda jí mám vůbec koupit,když mám zahradu půjčenou,co pak s tou pilou,až budu muset zahradu vrátit :(

hodnocení

0x

Takovou nebezpečnou věc bych ženské nedal do ruky. Bez urážky.

doplněno 31.03.14 21:04:

"než do toho řízneš, přemýšlej co to udělá" Přesně tak. Ale právě tato 3d a fyzikální představivost i zkušenost je věc, kterou má většina žen omezenou. Když se k tomu přidá nezkušenost a menší fyzická síla, tak to nemusí být dobrá kombinace. Každé pohlaví má jiné přednosti a vlohy.

alecram*

Elektrickou pilou řežu bez problémů.Asi jste pěkně nešikovný,když si myslíte,že pila nepatří do ženské ruky a je nebezpečná.Pila má momentovou brzdu.Obyčejná elekrická pila z EVY.

asd*

Kdo si myslí, že řetězová pila není nebezpečná je magor. Od zbourání něčeho padajícím stromem, přes pádu stromu na někoho, po fiknutí pomocníka nebo sama sebe. Respekt k pile je na místě. Nepatří ženské do ruky - to je nesmysl. Ale říkat že není nebezpečná je nesmysl taky. Jsou dva zásadní průšvihy - 1. začátečník neví co od pily čekat, jak s ní řezat a něco podělá. 2. profík si začne myslet, že už všechno umí a nic se mu nemůže stát, ztratí respekt k pile.

Bát se pily je špatně - kdo se bojí by s ní řezat neměl. Respekt je ale nutnost. Říznout se pilou nebo být zavalený stromem je průšvih. Mám jedno heslo "než do toho řízneš, přemýšlej co to udělá"

PS Jestli to je jednorázové zkulturnění zahrady, tak buď vemte pilu z půjčovny, nebo kupte něco levného, třeba toho Hechta... Pokud to bude dlouhodobější, tak vemte tu Dolmarku/ Makitu - to bude "pila na furt", při občasném použití vydrží desítky let. Ty 4 tisíce budou s odstupem směšná částka, navíc i jako starší tahle pila bude mít svojí hodnotu.

magor su já asi proto mám na noze 20 stehů od stihlky :) a jelikož jsem dělal v lese tak pár dalších profíků jsem viděl pořezaných inu i mistr tesař...Ale k věci mám dvě pily velkou stihlku tu kvůli váze benzinu používám pouze na samotěžbu a asi před rokem jsem koupil v kaufu v akci (1200 kč)tu hechtku a každých 14 dní s ní pořežu jeden vozík za auto palet zatím běží a ještě 2 roky záruka když klekne vrátím a koupím druhou

hodnocení

takže bysme ani neměly řídit auto,že?

asd*

doplněno 31.03.14 21:04:

Jak kdy - znám chlapy co se hodí na vyšívání a ženský co s autem umí couvat líp než většina chlapů. Obecně sice pila pro ženskou neni, ale jen obecně, záleží na konkrétním kusu. Spousta chlapů na pilu nemá, včetně nezkušenosti, síly a fyzikální představivosti... Průměrná ženská pilu nezvládne, ale třetina ženských ano. Průmerný chlap pilu zvládne, ale třetina chlapů ne.

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
když už tady byla zmínka o elektrické řetězové pile z LIDLu - mám ji už několik let, něco už sem s ní nažezal a zatím maximální spokojenost z mé strany. Mám ještě elektrickou pilu NAREX (tu jsem podědil) a myslím, že ta z LIDLu se jí může celkem rovnat - jak to bude s životností zatím samozřejmě nevím. Obě mám s lištou délky 40cm.
Pokud bych si měl dnes koupit elektrickou řetězovou pilu, vybíral bych pilu s motorem v ose pily, ale to je dáno mým specifickým požadavkem - vyrobil jsme si speciální kozu na řezání dřeva a ten motor na boku pily mi občas překáží.
Jinak jen dobrou radu pro tazatelku - i když nebudete "ekologicky IN", nepoužívejte na mazání řetězu žádný ekologický olej, ale běžný motorový olej M6A (nebo M6AD). Ekologické oleje vysychají a dokáží vám tu pilu zničit (pokkud pilu nepoužíváte dnes a denně). Tu NAREXku jsem dostal jako vrak - byl v ní používaný právě EKO olej a byla tak zatuhlá, že v servisu mi řekli, že je v rozumné cenové relaci neopravitelná. Dalo mi to hodně práce ji vůbec zprovoznit.

hodnocení

Všem děkuji za moudré rady :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]