Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vytopení - jak postupovat?

Od: jaraa odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, ráno jsem se probudil a jsem vytopený, celý obývací který byl 2 roky čerstvě vymalovaný ( odborně a byly použity 2 barvy ) vytopeno včetně wc chodby a je promáčená i elektrika ( pojistková skříň + rozvody kabelů kolem zdi ). Je promáčený dokonce i gauč, sedací souprava.

Sousedi, co mě vytopili buď neotvírají, nebo nejsou doma. Prosím, jak nyní postupovat? Pro začátek jsem vše nafotil. Prosím o radu

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jaraa
hodnocení

A ted jsem se od jiných sousedů dozvěděl, že ty co mě vytopili nejsou pojištěni

vytopeni
hodnocení

0x

Jste pojištěný? Voda teče pořád? (pokud teče, tak volat hasiče), každopádně elektriku bych do vysušení nepoužíval. Kontaktovat pojišťovnu, družstvo a domovníka ! Okamžitě. Nafotit současný (vytopený) stav.

jaraa
hodnocení

Voda už neteče, já pojištěný jsem...

Takže zavolat na pojištovnu a když zavolám elektrikáře na revizi, jak to udělat aby mi návštěvu elektrikáře proplatil soused který mě vytopil, nebo pojištovna?

Všechno vyfotit, pokud máš doklady (účty k poškozeným věcem) je to lepší, zavolat elektrikáře - firmu kvůli dokladu.

Započítat také svojí práci s úklidem.

Ohlásit škodu pojišťovně - ta si stejně pošle svého likvidátora.

Jestli má soused pojistku či nemá, to Tebe nezajímá, zjišťuje si to pojišťovna a případný nároky vůči jemu si vyřizujou spolu.

Ty dostaneš dost na to, aby jsi svůj majetek dal dohromady.

Vlastní zkušenost - od pojišťovny jsem dostal cca 2x tolik, než mne stála obnova.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]