Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, ráno jsem se probudil a jsem vytopený, celý obývací který byl 2 roky čerstvě vymalovaný ( odborně a byly použity 2 barvy ) vytopeno včetně wc chodby a je promáčená i elektrika ( pojistková skříň + rozvody kabelů kolem zdi ). Je promáčený dokonce i gauč, sedací souprava.
Sousedi, co mě vytopili buď neotvírají, nebo nejsou doma. Prosím, jak nyní postupovat? Pro začátek jsem vše nafotil. Prosím o radu
Voda už neteče, já pojištěný jsem...
Takže zavolat na pojištovnu a když zavolám elektrikáře na revizi, jak to udělat aby mi návštěvu elektrikáře proplatil soused který mě vytopil, nebo pojištovna?
Všechno vyfotit, pokud máš doklady (účty k poškozeným věcem) je to lepší, zavolat elektrikáře - firmu kvůli dokladu.
Započítat také svojí práci s úklidem.
Ohlásit škodu pojišťovně - ta si stejně pošle svého likvidátora.
Jestli má soused pojistku či nemá, to Tebe nezajímá, zjišťuje si to pojišťovna a případný nároky vůči jemu si vyřizujou spolu.
Ty dostaneš dost na to, aby jsi svůj majetek dal dohromady.
Vlastní zkušenost - od pojišťovny jsem dostal cca 2x tolik, než mne stála obnova.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.