Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, Potřebuji v kuchyni nalepit cca necelé 3 m čtvereční kachliček na stěnu mezi kuchyňskou linkou. Bohužel žádnému oslovenému obkladači se do toho nechce, že je to malá zakázka. A mě tlačí čas, takže si musím nějak poradit svépomocí.
Již jsem lepil kachličky na parapety,ale to bylo jednoduché. Na svislé stěny už je to horší. Jde mi o to? jak to nalepit, aby to bylo v rovině (myslím plocha) podle čeho se držet atd. a za další jak udělat do kachliček díru, kde je elektroinstalace...popřípadě na co si dát pozor. Díky za rady. K
Dobry den,
dulezite je si srovnat podklad do roviny, potom lepeni s pouzitim hrebenu bude jiz jednoduche. Doporucil by jsem koupit klinky misto krozku, protoze obklady vetsinou nejsou zcela stejne a je potreba si s nimi pohrat. Na vrtani existuje vykruznik (diamantovy). Kdyz si ho nebudete schopny pujcit, tak se to da bud odvrtat a dobrousit (to jsem delal ja), nebo pousit flexu. Brouseni se nevyhnete, jestlo to budete chtit mit hezke. Po pravde se s tim moc drbat nebudete, protoze to bude schovane za vypinaci a zasuvkami. Me osobne to vadilo, ale to je asi enjake postizeni . Dale si kupte flexibilni lepidlo a nejakou kvalitni sparovacku/ Spary by jsem delal spis mensi, nebo ratifikovanou dlazbu bez spary. Hadam ze u sporaku by se to nemuselo dobre cistit. Kvuli cisteni by jsem popremyslel o nejake tmavsi sparovacce.
Díky za odpověď. Koukám, že nejtěžší bude udělat ty díry do toho...spáry tedy kolik mm? 4? nebo méně? jinak podklad mám naprosto rovný, spíš se bojím toho, abych někde nenakydal lepidla víc a někde méně a potom se to horko těžko rovnalo. Jinak ten hřeben doma mám, ale dost hrubý, zdá se mě. Nevím, jaký se používá na obklad. A ještě by mě zajímalo když je to na délku cca 3.50 metru a na výšku 60cm, od jakého místa bych měl začít.
Bez fotky kde to bude se radi pomerne tezko, nevim, jestli tam mate okno, nebo jen stenu. Meril by jsem obklad od stredu tak, aby jsem mel na kazde strane stejne dorezy a zacal od spodu nahoru. Ale opravdu zalezi na tom, jestli nejaka cast nebude zakryta a podobne! Jinak ve Vasem pripade nemusite dorezavat sirku mezi linkou a skrinkami, to zakryjete. Dale by jsem Vam doporucoval si dlazku vyskladat "na sucho". Tak uvidite treba jaka sire spary se Vam libi, jak Vam to bude vychazet. Pri vysce a sirce co mate by sjte mohl najit obklady, ktere se nebudou muset dorezavat.
S hrebenem tam vic nenakydate, jen musite drzet staly sklon, hreben zbytek setre pryc. Nemate nejakeho kamarada, co uz obkladal? Mozna by zasel na pivo a pomohl Vam zacit, treba pohlidat si dobrou konzistenci lepidla.
Sire spary zalezi na vkusu a velikosti obkladu, takze zase od stolu tezko radit. Ja mam radeji uzsi spary, delal jsem 2 mm. Zmerte, jakou mate vysku zubu u hrebenu, jestli mate podklad opravdu rovny, tak Vam staci mensi zuby. Ja jsem pouzit tusim 6mm.
Nejtezsi jsou podle me opravdu otvory pro el a dorezy Pri vrtani si nezapomente cely obklad podlozit napr. prknem. Nez zacnete pracovat, hlavne si dobre naplanujte a promyslete pocet zasuvek a podobne, potom uz se to dodelat bez strhnuti dlazby neda.
Jinak se to resilo zde:
A zkouknete take navody strankach na ruznych hoby makretu.
Lepidlo na celou plochu urcite ne, to by Vam zaschlo. Vzlast, kdyz budete zacinat, atak by jsem ho dal tak na 3-4 dlazdice, aby jste to stihnul srovnat do roviny, vyrovnat spary a podobne.
v tomto pripade by jsem zmeril, jak mi budou vychazet dorezy na dlazbu. Uzky prouzek dorezu nevypada dobre, bylo by pekne mit priblizne stejny dorez v rohu.
Nevim jesti by jsem daval listu. Dole to bude schovane pod linkou, kterou k obkladu dorazite, takze zadna lista. V rohu take zadna lista. U okna je to otazka. zalezi na tom, jestli tam budete rezat, nebo ne. U origo obkladu podle me byt lista nemusi. ale to zalezi na Vasem vkusu. Nekomu se lista libi, nekomu ne. Muzete si napr. nechat krajni obklady zariznout a budete to mit jak original a prehod dojet fajnovou, nebo tim, co mate za omitku na zdi. Budete mit nad obkladem skrinky? Jestli ano, tak bude ukonceni oblkadu o5 schovane pod skrinkami
doplněno 31.03.14 10:29:Kdyz Vam bude dorez vychazet priblizne stejny, tak to staci, nemusi to byt na mm. jen aby tam nebyl velky napadny rozdil
4mm NE! to je moc, mám to na WC a je to děs, spíš tak 2mm, u mne v koupelně to dělali od oka a jak to hezky vyšlo.
Nějak to musím holt zvládnout. V kotelně a koupelně jsem dělal sám parapety, jenže tam na to není tolik vidět, takže to bylo v pohodě, ale tady to bude neustále na očích a pak celej život poslouchat manželku, že jsem to zku... se mi nechce, ale nic jiného mi nezbývá než se do toho pustit.
Vyskladejte si to na sucho, pozvete manzelku, at Vam rekne. Nebo jedte do hoby marketu, tam to maji ukazkove nalepene a podivejte se, co se Vam libi. A nebojte, porad lepsi si to zkur... sam, nez aby Vam to zku.. nejaky amatersky obladac a jeste jste za to zaplatil. Mate rovnou plochu, zadne rohy, to pujde celkem snadno. Hlavne porad merte, poridte si rovnou lat, nebo vodovahu a porad kontrolujte, jestlo to mate v rovine. Take pomuze, kdyz si po obkladu prejedete rukou, ucitite, jestli to mate v rovine, nebo ne. Ja si take nalepim nejaky kousek dlazby cca 180 daleko od zacatku do roviny na 2m vodovahu. Potom se lepe kontroluje rovina.
Zdravím. Pokud jste to nikdy nedělal , tak bych zvážil jestli raději nepočkat než se sežene obkladač.. Potom se na to budete celý život koukat. Ŕíkáte , že vás tlačí čas , ale kuchyňská linka se dá jednoduše odsunout a nebo se to dá obložit i bez odsunutí. Navrchu to dorazíte ke skříňce a spodek zakryjete lištou kterou máte u pracovní desky. Naoko vypadá obkladačská velice jednoduše , ale pokud nemáte určitý grif ,tak to nejde. Já už nějaký rok obkládám a myslím si , že né špatně , ale práce od Profíka a moje je rozeznatelná. Pokud jste puntičkář , tak uvidíte , že mi za nějaký čas dáte zapravdu. Nějaký peníz stojí obklady ,lepidlo , spárovačka bylo by škoda , aby se to nepovedlo.
Myslím , že to zvládnete sám.Já jsem si obkládala sama chody a nejprve jsem se toho bála,ale pak jak přijdete na fintu jak na to,tak už to jde.Jen to chce o půl nebo o celý m čtverečný více.Ze začátku se moc nedařilo.Kachlička praskne...Na stěnu lepidlo spíše husčí,aby kachličky nejezdili dolů.Na vyříznutí v kachličce díry se používají(přesný termín nevím),ale dá se na vrtačku tzv.kruhový výřezný oblouk a opatrně vrtat,netlačit pak praská...Snad jsem malinko pomohla S přáním hezkého dne se loučí Žena kutila Tyma
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.