Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sádrokarton, konstrukce vs. lepení

Od: koulik* odpovědí: 12 změna:

zdravim,

mam takove mensi dilema,ale k veci.Provadim rekonstrukci rodineho domku z 20tých let.V mistnostech jsou velmi nerovne zdi,ktere jsem chtel srovnat SDK.Mam otazku,zda-li nekdo z vas,ma zkusenosti s lepenim SDK desek.Konstrukci zde davat nechci,je to na ukor mista.Mistnosti jsou totiz dost uzke a jeste bych ubral 7cm z kazde strany a navic s tim jeste nemam zkusenosti.Potom me napadlo jeste prisroubovat na zed kontra late,cca 3cm a na to pote desky upevnit.Bylo by to mozna lepsi nez to lepeni,kt.si myslim pro me,jako (kutila-laika) bylo o dost slozitejsi.Jeste jedna poznamka,zdi utikaji nekde i o 3cm.

diky za vase reakce a odpovedi

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

To Koulík:

Příteli,není zrovna nejlepší způsob obložit stěnu sádrokartonem.V Loskutáku na Nově jsem před Vánocemi viděl opravu a rovnání zdi sádrovým štukem.Je to parádní práce a určitě levná.A časově nesrovnatelné.Já jsem uvedl i s fotografiemi srovnání zdí v paneláku pomocí stavebního flexilepidla.Buď jen vyrovnej prohlubně a díry a srovnej do roviny pomocí širokého hladítka.Nebo na zeď nalep slabé lišty a srovnej ji celou slabou vrstvou sádrového štuku.

JABRAKA

hodnocení

1x
způsobů je mnoho, jak píši i ostatní kolegové. Je na Vás aby jste si spočítal kolik Vás to bude stát. Píšete že: "V mistnostech jsou velmi nerovne zdi," Definujte velikost nerovností. SDK Vás kompletně vyjde asi na 150Kč včetně sádrování. Kolik budete potřebovat omítek na srovnání?
koulik*
hodnocení

Ta mistnost je obouchana na cihlu a kdyz prilozim lat,tak nekde chybi i 3cm.Proto jsem toho nazoru,ze sdk je nejmene pracny a financne nejvyhodnejsi.Zednicke prace neovladam:)Prave jsem se ptal na lepeni,popripade konstrukci.Pane Cukrari,nikde jsem nenasel profi,kt.je pouze 2,6cm vysoky.Pouze 4cm.

koukal jste na profil "CD"?

zkuste si mě najit na ICQ 55180641 a můžeme probrat postup.
víte jak se dělá konstrukce stropu? Nějak podobně se dělá i předsazená stěna!

blanca*
hodnocení

1x

Ahojky,taky máme starý domek,opravujeme svépomocí,neb na firmy nezbývá.Zdi byly šíleně křivé,ale obětovat pár cm z prostoru se určitě vyplatilo.Zkoušeli jsme nové vnitřní omítky,ale nakonec došlo stejmě na ten sádroš.Dávali jsme po cca 70cm od sebe střešní latě.V případě nerovností jsme vypodložili lat´kama.Máme už hotové všechny místnosti v domě a je to super *smich*. Lehce se to udržuje, časem vymaluje.Navíc se s tím dobře pracuje. Určitě nedoporučuju dávat SDK rovnou na stěnu,ani lepit pokud je nerovná . Snad poradí nějaký odborník od fochu.Tak at´ se dílo vydaří *ua*.

Blanko, taky řešení, ale latě se dávají po 62,5 cm od sebe na přímé závěsy. je to jednodušší a rychlejší. Taky rovnější. Tím nechci naznačit, že to máte špatně, nebo křivě.

blanca*

Milane,diky za radu,jiz je dilo hotovo.Zatim to drzi *palec*.

hodnocení

0x

pane, píšete z neznalosti systému SDK. jakých 7 cm? To je omyl. Kontralatě 3 cm chcete? Ale profil z CD je jen 2,6 mm.

Ještě můžete přilepit SDK přímo na zeď lepidlem, ale je to dosti sražší. Proto bych navrhl přesazenou stěnu z SDK.

chcete podrobnosti?

ICQ 55180641

ladislavtikal*
hodnocení

0x

sadrokarton se vyprdnete seskrabte steny a natahnete je 571 je to tenkovrstva omitka a rozdelejte ji se stukem dva ku jedny nebo jedna ku jedny a natahnete to a rozfilcujte tim srovnate zdi a nebo jestli chcete si pohrat tak napred maltou to natahnout a stuk potom ale nepisete jak je to moc krive ale popripadne jestli to nenahazoval nejaky opilec tak to srovnate s pozdravem zazp.wz.cz

technikjirik*
hodnocení

0x

Všichni přispívající mají pravdu... způsobů je mnoho... jen můj názor se odvíjí od dané reality... zed je sice nerovná, ale v celku svislá? Pakbych volil tu sádrovou omítku.. úžasná věc. Je stěna nerovná a ještě zalomená či ve svislici ustupující? pak volím SDK přilepit, al e před tím oškrábat starou malbu. takto se dá odstranit nerovnost do 5 cm na celé ploše. Je stěna nervná v zalomení ve svislici ši horizontálně víc než o 5cm? pak se hodí udělat předstěnu... tak to vidím já...

koulik*

dekuji vsem za odpovedi,ale pro me to neni jasna odpoved,co presne a jakym zpusobem rekonstrunkci provest.Milane Vam jsem psal,jste bohuzel stale offline:(

dopoledne jsem v práci, zde jsem každý den od 16:30 hodin, nebo telefon 603 902 651 6:30-22 hod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]