Nejste přihlášen/a.
zdravim,
mam takove mensi dilema,ale k veci.Provadim rekonstrukci rodineho domku z 20tých let.V mistnostech jsou velmi nerovne zdi,ktere jsem chtel srovnat SDK.Mam otazku,zda-li nekdo z vas,ma zkusenosti s lepenim SDK desek.Konstrukci zde davat nechci,je to na ukor mista.Mistnosti jsou totiz dost uzke a jeste bych ubral 7cm z kazde strany a navic s tim jeste nemam zkusenosti.Potom me napadlo jeste prisroubovat na zed kontra late,cca 3cm a na to pote desky upevnit.Bylo by to mozna lepsi nez to lepeni,kt.si myslim pro me,jako (kutila-laika) bylo o dost slozitejsi.Jeste jedna poznamka,zdi utikaji nekde i o 3cm.
diky za vase reakce a odpovedi
To Koulík:
Příteli,není zrovna nejlepší způsob obložit stěnu sádrokartonem.V Loskutáku na Nově jsem před Vánocemi viděl opravu a rovnání zdi sádrovým štukem.Je to parádní práce a určitě levná.A časově nesrovnatelné.Já jsem uvedl i s fotografiemi srovnání zdí v paneláku pomocí stavebního flexilepidla.Buď jen vyrovnej prohlubně a díry a srovnej do roviny pomocí širokého hladítka.Nebo na zeď nalep slabé lišty a srovnej ji celou slabou vrstvou sádrového štuku.
JABRAKA
Ta mistnost je obouchana na cihlu a kdyz prilozim lat,tak nekde chybi i 3cm.Proto jsem toho nazoru,ze sdk je nejmene pracny a financne nejvyhodnejsi.Zednicke prace neovladamPrave jsem se ptal na lepeni,popripade konstrukci.Pane Cukrari,nikde jsem nenasel profi,kt.je pouze 2,6cm vysoky.Pouze 4cm.
Ahojky,taky máme starý domek,opravujeme svépomocí,neb na firmy nezbývá.Zdi byly šíleně křivé,ale obětovat pár cm z prostoru se určitě vyplatilo.Zkoušeli jsme nové vnitřní omítky,ale nakonec došlo stejmě na ten sádroš.Dávali jsme po cca 70cm od sebe střešní latě.V případě nerovností jsme vypodložili lat´kama.Máme už hotové všechny místnosti v domě a je to super . Lehce se to udržuje, časem vymaluje.Navíc se s tím dobře pracuje. Určitě nedoporučuju dávat SDK rovnou na stěnu,ani lepit pokud je nerovná . Snad poradí nějaký odborník od fochu.Tak at´ se dílo vydaří
.
sadrokarton se vyprdnete seskrabte steny a natahnete je 571 je to tenkovrstva omitka a rozdelejte ji se stukem dva ku jedny nebo jedna ku jedny a natahnete to a rozfilcujte tim srovnate zdi a nebo jestli chcete si pohrat tak napred maltou to natahnout a stuk potom ale nepisete jak je to moc krive ale popripadne jestli to nenahazoval nejaky opilec tak to srovnate s pozdravem zazp.wz.cz
Všichni přispívající mají pravdu... způsobů je mnoho... jen můj názor se odvíjí od dané reality... zed je sice nerovná, ale v celku svislá? Pakbych volil tu sádrovou omítku.. úžasná věc. Je stěna nerovná a ještě zalomená či ve svislici ustupující? pak volím SDK přilepit, al e před tím oškrábat starou malbu. takto se dá odstranit nerovnost do 5 cm na celé ploše. Je stěna nervná v zalomení ve svislici ši horizontálně víc než o 5cm? pak se hodí udělat předstěnu... tak to vidím já...
dekuji vsem za odpovedi,ale pro me to neni jasna odpoved,co presne a jakym zpusobem rekonstrunkci provest.Milane Vam jsem psal,jste bohuzel stale offline
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.