Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Akryl tmel

Od: librus* odpovědí: 6 změna:
Dobrý dne, mohli byste mi prosím poradit, proč mi to cca. 1-1.5h po tmelení praská? Tmelil jsem přechod mezi zdí a dřevěným rámem v okenním výklenku. Použil jsem akrylátový tmel pro interiéry. uloziste.primalex.cz/... l-400g.jpg
Nemůže to být způsobeno tím, že jsem tmel po nanesení trochu uhlazoval prstem a tím zmenšil vrstvu?
Před tmelením jsem povrch navlhčil, možná že tady jsem udělal chybu.
Můžu tam ten akryl nechat, přebrousit, vyčistit a použít šlehaný tmel?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

librus*
hodnocení

Promiňte nešla mi vložit fotka
postimg.org/...

hodnocení

0x

A použil jste plastický akrylátový tmel z patrony nebo akrylátový tmel na dřevo?

librus*
hodnocení

Tento jsem použil a pružný není. uloziste.primalex.cz/...

To se nedivím, že vám to praská ! Použijte plastický, např. tento: tmely-silikony-lepidla.he/... .

librus*
hodnocení

A můžu použít i šlehaný a nanášet ho na ten akrylový nebo ten akrylový musím odstranit úplně?
librus*
hodnocení

Ať si rozumíme, opravoval jsem kolem dřevěného rámu ve výklenku díry akrylem, ale skoro po celém obvodu mi to udělalo malé praskliny (viz. obrázek). Teď bych chtěl pokračovat tak, že ten do pěkna a hladka přebrousím, očistím a nanesu šlehaný tmel, kterým překryju a opravím ty prasklinky. Bylo by to takhle možné? Nebo ten akryl, kterým jsem to takhle zprčil musím odstranit? Musí tam být nějaká penetrace?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]