Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řezání IPY

Od: kropal® odpovědí: 8 změna:

Zdravíčko měl bych takový dotaz potřeboval bych udělat 50cm pruh IPY a napadlo mě že bych 1m rolu rozříznul ještě předtím než bych ji rozbalil ale vůbec nevím čím to řezat nějaké tipy? Díky.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

kropale, to není dobrý postup.

Pokud rozbalíte lepenku, necháte na slunku ohřát, uděláte si na plechu, špachtli takový háček, nebo koupíte nůž s háčkem, uvitdíte jak je to jednoduché.

Řezal jsem 50 rolí na proužky po 10 cm. (to byla pakárna, ale byla za to dobrá odměna)

Jen doplním ,nůž se dá koupit

pochman.eu/...

nebo udělat podobný tvar třeba na špachtli.

Řezání IPY

jendaxde
hodnocení

0x

Zdravím. Já vzal pilku na železo s tupým plátkem (před výměnou), tu nahřál letlampou a uřízl jako máslo :)

zajixxx*

Nahřátým plátkem pily to není nejlepší - řeznaný konec ipy se speče...

Ideální řezat roztažené, vzít rovnou, dlouho hůl, poté nůž opřít o tu hůl, a řezat nožem na koberce...

Nebo nechat uřezat někde vodou...

hodnocení

0x

Nejlepší je asi řezat spešl nástrojem,běžně jsme si do tohoto tvaru upravili jednu zednickou lžíci nebo špachtli,lepenku rozmotali (požadovanou délku) nástroj nažhavili a tím vybroušným "zubem" to šlo jako horkým nožem a máslo!Nebo se trhne dle prkna ("řez" není rovný,je okousaný a ,pkd je protiradonová,tak je více okousaná) (lžíce většinou konec do obloučku a z boku rozbrusem zářez-zub,špachtle jen zub.)

doplněno 28.03.14 18:01:

Nebo se s tím dřít a rozřezat celý balík normální pilou na dřevo na polovinu.

hodnocení

0x
Viděl jsem řezat roli IPY starší obloukovou pilou na dřevo s prostřední velikostí zubů, řez chlazený a mazaný vodou, pomalé tahy, aby se list nehřál a nelepil.
Rozbalenou IPU sekám podle prkna starým nožem a kladivem.
Teplý nástroj a rychlý pohyb jsou zdrojem potíží.

mili3478*
hodnocení

0x

V kazdem zelezarstvi se da koupit nuz na ipu, spis ho budou znat jako nuz na lino se zahnutou spickou,jinak ipa se prelozi na pul a pak se staci po spoj stlacit ,prejit po nem ,pri nasledovnem rozlozeni jde videt kde je stlacenych 50 cm ipy a uriznout

hodnocení

Děkuji moc asi to teda rozbalím a rozřežu, jen jsem si chtěl ulehčit práci.

Všem zúčastněným děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]