Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se odstěhovat bez postihu soudem?

Od: lukin* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,chtěl bych poradit ohledne problému s odstěhovánim se od ex přítelkyne.

Prodáváme byt uz 3/4 roku ale stále neuspěšně,expřítelkyně si nasla jiného a ackoli byt neni prodany tak chce odejit s tim ze nebude nic platit(platí vodu,el,plyn,fond a ja platím hypoteku samotnou).Platíme oba skoro stejne castky,ja 6100,- ona maximalne o čstovky víc.Hodně spěchá na odstěhování a tak ji napadl vykup nemovitostí jenze na tom prodělame asi 400tis kdyz to dobre pujde ale nehodlam pak i treba 200tis doplacet jen tak,takze sem ji rekl ze s výkupem at za mnou nechodí coz ona na to ze to dá k soudu aby nic nemusela platit a mohl odejít.

Ted me zajima zda to je mozné aby odesla jen tak kdyz uvěr na byt je psany na ni(ja tam jsem jen jako pristupitel z duvodu jejiho nizkeho prijmu pri porizovani uveru) a v katastru nemovitostí jsme oba vedeny pul na pul s vlastnictvím.Je to ode mne nehezky ale nechci aby to vse zustalo na me a pokud jde o podrobnosti tak ona mi pul roku zahybala a jeste potom se ke me chova jak k ... takze bych nejraci ja odesel a ten byt ji nechal.Bylo by to mozné?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Tak bydlet můžeme kdekoli a jinde mít nemovitost. Co se týká spoluvlastnictví nemovitosti, tak vizte OZ o spoluvlastnictví...

sebod*

Jak píše buss. Odejít můžete kamkoliv. Otázka zní, kdo bude platit hypotéku? Jestliže nebude platit bývalá ex, tak budete vyzván Vy, jelikož jste přistupitel. Když nebude platit ani jeden z Vás, bude hypoteka spoplatněna a tato částka bude vymáhána soudně, nebo později i exekučně.

hodnocení

0x

Byt je vás obou, takže všechny kroky byste měli dělat spolu resp. po dohodě. Jakákoliv jednostranná akce zavání průšvihem. Pokud jeden z vás hodí vše za hlavu, druhý ho musí nahradit, jinak to zavání průšvihem.

Splátky hypotéky musíte platit spolu (resp. platit je musí ona, ale pokud neplatí, nastupujete vy). Poplatky platí ten, kdo v bytě bydlí.

Nešlo by situaci řešit pronajmem bytu?

lukin*
hodnocení

pronajmem treba take ale clovek na tom prodela protoze se musi platit 6tis hypoteka a dalsich 6tis. voda,plyn,elektrika,fond, a nevim ze by nekdo byl schopen dal 12tis za podnajem 3+1 obvykla cenaco jsem videl je cca 7-8tis ale ne 12tis.

betaraybill*

Ty krávo kde to je? To je nějaká oblast postižená hnědočechy nebo nezaměstnaností? Třeba v Brně je při přičtení právě el., plyn, atd těch 12t s přehledem i víc pokud je to solidní lokalita a byt

Taky se mi to nezdá. 6 tisíc za pronájem, budiž (v Liberci nenajdete, možná něco v havarijním stavu, ale vím, že je tu draho), ale 6 tisíc za energie, to by tam museli žít 4 lidi. A pak už je 12 tisíc za bydlení normální.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]